SVJETSKI KUP

Snježana Pejčić naposljetku sedma u finalu trostava malokalibarskom puškom na Svjetskom kupu u Osijeku

Hina

Snježana Pejčić osvojila je sedmo mjesto u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina trostav, na natjecanju za Svjetski kup u Osijeku, a pobijedila je Ruskinja Julia Karimova.



OSIJEK Najbolja hrvatska streljašica Riječanka Snježana Pejčić osvojila je sedmo mjesto u gađanju malokalibarskom puškom, disciplina trostav, na natjecanju za Svjetski kup u Osijeku, a pobijedila je Ruskinja Julia Karimova.


Pejčić je nakon šestog rezultata u kvalifikacijama, imala puno oscilacija tijekom finalnog nastupa, a najkonstantnija je bila u ležećem stavu, nakon kojeg je držala četvrto mjesto sa samo 0,4 kruga zaostatka za u tom trenutku trećeplasiranom Njemicom Annom Janssen.


U stojećem stavu je hrvatska olimpijka ponovno imala puno uspona i padova, pogotovo u drugoj seriji od pet hitaca. Zbog čega je pala na diobu šestog mjesta s Janssen pa je morala raspucavati za nastavak natjecanja. No, Riječanka je u raspucavanju imala pogodak od samo 8,7 krugova, što je omogućilo Njemici da nastavi natjecanje.




No, i ona je već nakon dva metka završila nastup osvojivši peto mjesto.


Borba za pobjedu vođena je između dvije Ruskinje, Julije Karimove i Julije Zikove, a Karimova e na kraju bila uvjerljiva pobjednica s 464,2 kruga, dok je Zikova pogodila 461,5. Treće mjesto je osvojila Švicarka Nina Christen.