Dragić neće u mirovinu

Slovencima se za EuroBasket vraća igrač koji ih je predvodio do aktualnog naslova prvaka

Hina

Goran Dragić/Foto REUTERS

Goran Dragić/Foto REUTERS

Nakon EP-a se oprostio od reprezentacije, međutim nedavno se vratio za utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP koju je Slovenija dobila sa 97-69, te za gostujući ogled protiv ŠvedskeLJUBLJANA Slovenski košarkaš Goran Dragić (36) objavio je na društvenim mrežama kako se vraća u reprezentaciju s kojom je 2017. osvojio naslov europskog prvaka.


Dugo očekivanu vijest za slovenske ljubitelje košarke novi član Chicago Bullsa je objavio putem Twittera.


“Vratio sam se,” napisao je Dragić na engleskom na Twitteru, dok je Slovenski košarkaški savez (KZS) u svojoj objavi dodao “Danas je sretan dan”.
Dragić je predvodio “Zmajčeke” na Euorbasketu 2017. na kojem je Slovenija osvojila zlatnu medalju, a on nagradu za MVP-a turnira.


Nakon EP-a se oprostio od reprezentacije, međutim nedavno se vratio za utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP koju je Slovenija dobila sa 97-69, te za gostujući ogled protiv Švedske.


Nakon dobrih mjesec dana razmišljanja, pritisak reprezentativnih suigrača i slovenskih navijača je urodio plodom i Dragić je odlučio pomoći slovenskoj reprezentaciji u obrani zlata iz 2017.


Slovenija će braniti zlato na Europskom prvenstvu koje će se od 1. do 18. rujna održati u Italiji, Češkoj. Gruziji i Njemačkoj.


Aktualni europski prvak će igrati u skupini B zajedno s reprezentacijama Francuske, Litve, Njemačke, Mađarske i Bosne i Hercegovine, a prve četiri ekipe idu dalje.


Dragić je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor s Bullsima vrijedan 2.9 milijuna dolara. U Chicago je prešao iz Brooklyna, a prije toga je u NBA igrao za Phoenix Sunse, Houston Rocketse, Miami Heat i Toronto Raptorse.


Za 36-godišnjeg Slovenca bit će to 15. sezona u NBA. U tom je razdoblju prosječno postizao 13.7 poena po utakmici.