Rukomet

Slovenci ispali sa SP-a nakon drame s domaćinom, Norvežani bolji od Islanda

Hina

Slavlje Egipćana/Foto REUTERS

Slavlje Egipćana/Foto REUTERS

Slovenci su ispali sa SP-a, iako su dobili prvo poluvrijeme s četiri, a početkom drugog dijela vodili su s pet razlike. Domaćini prvenstva uspjeli nadoknaditi, a sredinom drugog dijela imali su stalno gol ili dva prednosti.



KAIRO Egipatski rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su u Kairu odigrali 25-25 (8-12) sa Slovenijom, dok je Norveška svladala Island s 35-33 (18-18).


Slovenci su ispali sa SP-a, iako su dobili prvo poluvrijeme s četiri, a početkom drugog dijela vodili su s pet razlike. Domaćini prvenstva uspjeli nadoknaditi, a sredinom drugog dijela imali su stalno gol ili dva prednosti. Neposredno prije utakmice slovenski pivot i stup obrane Blaž Blagotinšek odustao je od nastupa zbog bolesti, a pola momčadi Slovenije imalo je želučane tegobe.


Sanad (7) i Omar (6) dali su najviše kod Egipćana, a Janc (6) i Zarabec (4) kod Slovenije.




Drugog četvrtfinalistu iz ove skupine dat će izravni obračun Švedske i Rusije.


Norvežani su svladali Island i sada čekaju ishod utakmice Francuska – Portugal, gdje ih sve osim pobjede Portugala vodi u četvrtfinale. U “Vikinškom obračunu” s Islanđanima, s čak 68 golova, Norvežane je do pobjede odveo Sander Sagossen s 9 golova, dok je Gudmunsson sa 6 pogodaka predvodio Island.