Biciklizam

Slovenac Pogačar osigurao drugi uzastopni naslov pobjednika Tour de Francea! Sutra mora samo odvoziti za novu titulu

Hina

Tadej Pogačar/Foto REUTERS

Tadej Pogačar/Foto REUTERS

Osvojivši osmo mjesto u 20. etapi Tour de Francea uspio je obraniti prednost i u nedjelju mora samo odvoziti, posljednju slavljeničku etapu do Elizejskih polja, kako bi i službeno potvrdio svoju drugu uzastopnu pobjedu na TouruPARIZ Slovenski biciklist Tadej Pogačar bit će ukupni pobjednik 108. izdanja Tour de Francea, nakon što je u vožnji na kronometar obranio prednost pred najbližim konkurentima i uoči posljednje etape utrke može početi slaviti obranu prošlogodišnjeg naslova.


Pogačar je uoči današnjeg 30.8 km dugačkog kronometra od Libourne to Saint-Emiliona imao 5:45 minuta prednosti pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), te 5:51 minuta ispred Ekvadorca Richarda Carapaza (Ineos Grenadiers).


Osvojivši osmo mjesto u 20. etapi Tour de Francea uspio je obraniti prednost i u nedjelju mora samo odvoziti, posljednju slavljeničku etapu do Elizejskih polja, kako bi i službeno potvrdio svoju drugu uzastopnu pobjedu na Touru.
Kronometar je pripao Belgijancu Woutu Van Aertu (Jumbo-Visma) koji je pobijedio s vremenom 35:53, drugo mjesto u etapi pripalo je Dancu Kasperu Asgreenu (Deceuninck-Quick-Step) sa zaostatkom od 21 sekundu, dok je treći bio Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), koji je zaostao 32 sekunde.


Pogačar (UAE Team Emirates) je došao do cilja sa zaostatkom od 57 sekundi, zauzevši osmo mjesto, no što je još važnije obranio je prednost pred najbližim suparnicima.


U ukupnom poretku Pogačar sada ima 5:20 minuta ispred najbližeg rivala Vingegaarda, a trećeplasirani Ekvador Carapaz (Ineos Grenadiers) zaostaje 7:03 minute.


U nedjelju je na rasporedu 108.4 km dugačka etapa od Chatoua do Champs-Elysees gdje će se za etapnu pobjedu boriti šprinteri.