Tenis

Sjajna partija hrvatske tenisačice, Vekić u San Diegu pobijedila sedmu igračicu svijeta za drugo kolo turnira

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Glavni turnir je Vekić, u ovom trenutku 77. tenisačica na WTA ljestvici, izborila kroz kvalifikacije, no pobjednički je niz nastavila unatoč tome što je ovaj put preko puta mreže imala respektabilnu suparnicu



SAN DIEGO Veliku pobjedu ostvarila je hrvatska tenisačica Donna Vekić u 1. kolu WTA turnira u San Diegu, sa 7-6(3), 6-1 je svladala petu nositeljicu i sedmu igračicu na svijetu, Grkinju Mariju Sakkari.


Glavni turnir je Vekić, u ovom trenutku 77. tenisačica na WTA ljestvici, izborila kroz kvalifikacije, no pobjednički je niz nastavila unatoč tome što je ovaj put preko puta mreže imala respektabilnu suparnicu.


U prvom setu, s brojnim izgubljenim gemovima na vlastiti servis, Sakkari je vodila 4-2 i 5-3. No, Vekić je uspjela nadoknaditi taj zaostatak te je izborila tie-break u kojem je 26-godišnja Hrvatica imala stalnu prednost i na kraju uvjerljivo slavila 7-3.




Na valu tog zanosa Vekić je u drugom setu pobjegla na nedostižnih 5-0 i tako nastavila s pobjedama na ovom turniru. U idućem kolu Vekić će igrati protiv bolje iz meča Čehinje Karoline Pliškove i Amerikanke Caroline Dolehide.