Dojmovi trenera

Serse Cosmi: “Nakon studenoga isti će biti samo dresovi, a lica nova. Problem je što nemamo pravog lidera”

Ivana Vaupotić

Serse Cosmi/Foto V. KARUZA

Serse Cosmi/Foto V. KARUZA

Imamo puno sličnih igrača, a nemamo one s karakteristikama koje nama trebaju. Imamo dosta poluigrača, od kojih bi uskoro moglo nešto biti, ali trebaju pravog lidera - kaže trener Rijeke



RIJEKA Serse Cosmi, trener Rijeke, došao je na konferenciju za medije očekivano nezadovoljan izvedbom svoje momčadi koja nikako da nađe izlaz iz krize.


– Nogomet je tisuću situacija, a najvažnije je zabiti gol. Nisam doživio da u četiri utakmice moja momčad ne zabije niti jedan gol. Hajduk je pokazao veću individualnu kvalitetu, ali nije bio toliko bolji od nas, tim više što smo igrali s pola juniorske momčadi – rekao je Cosmi.


Rijekin trener osvrnuo se potom na mentalitet momčadi.




– Momčad karakterno raste i ima bolju energiju, ali bit ću iskren, ovo nije homogena momčad. Imamo puno sličnih igrača, a nemamo one s karakteristikama koje nama trebaju. Imamo dosta poluigrača, od kojih bi uskoro moglo nešto biti, ali trebaju pravog lidera. Odredit ću skupinu igrača s kojom ću raditi do studenoga. Već sam o tome pričao s predsjednikom. Ovdje sam mjesec dana i još uvijek nisam shvatio neke igrače. Svjetla točka je što svaku utakmicu dobije prigodu netko iz Škole nogometa.


Talijanski strateg još je jednom najavio promjene u momčadi na polusezoni.


– Ponavljam ono što sam rekao uoči Hajduka, Rijeka nije mrtva, samo je ranjena. Do kraja studenoga ćemo patiti, a poslije toga će se puno toga promijeniti. Isti će biti samo dresovi, ali lica će biti nova – zaključio je Cosmi.


Mislav Karoglan potvrdio je svoja očekivanja uoči derbija.


– Utakmica je očekivano bila jako teška, bili smo momčad koja je dominirala na sredini terena. Unatoč ozljedama koje su nas zadesile momci su se maksimalno skupili i ja im na tome maksimalno čestitam – rekao je Karoglan.