Prva liga rukometaša

»Senjska ruka« izrešetala mrežu domaćeg Hrvatskog dragovoljca za novo slavlje Zamećana

Igor Duvnjak

Liridon Zena/Foto Arhiva NL

Liridon Zena/Foto Arhiva NL

Usput, odlični nastupi na vratima Zameta donijeli su Liridonu Zeni poziv izbornika reprezentacije Kosova za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025. godine

HRV. DRAGOVOLJAC       21


ZAMET       23




OMIŠ – Utakmica 5. kola Prve lige – rukometaša – jug: Hrvatski dragovoljac – Zamet 21:23 (8:12). Dvorana Ribnjak. Suci: Stipe Torbarina i Šime Torbarina (Sukošan).


HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Jakelić 2, Topić, Maleničić 1, Kaštelančić 1, Kutleša, Vukasović 1, Mikulić 4, Pocrnja 1, Maleničić 6 (4), Topić, Varvodizh, Zebić 5.


ZAMET: Zena, Krstić 3, Černeka 5 (3), Vučko 3, Ogurlić 2, Islamović 1, Tomljanović 8, Perić, Viskić, Kezić, Reljanović, Pikec 3, Golik, Klanac, Krapić, Perkov.




Isključenja: Hrvatski dragovoljac 10, Zamet minuta 14. Sedmerci: Hrvatski dragovoljac 5 (4), Zamet 3 (3).


Tin Tomljanović, senjski povratnik među Zamećane, i na »vrućem parketu« u Omišu potvrdio se kao značajno pojačanje za sastav trenera Matea Hrvatina, »senjska ruka« je izrešetala mrežu domaćih »gusara« s osam golova, više od trećine gostujućih pogodaka.


»Senatori« gostiju, Liridon Zena među vratnicama te Damir Vučko, Dario Černeka, kao i obećanja lidera prvoligaškog juga Franko Krstić kojeg uspješno mijenja Dražen Ogurlić te Marko Pikec, zajedno s ostalim društvom naradili su se na dalmatinskom gostovanju da bi sačuvali čelnu poziciju na ljestvici s maksimalnim učinkom u početnih pet kola.


Zbijenih redova u zoni, Zamećani su se odvojili na dva, tri gola prednosti, ali dostignuti su do sredine poluvremena. Tada su se pak utekli obrani, pravom rukometnom utočištu za let k pobjedi, nakon tih 6:6, u preostalih četrnaestak minuta su kapitulirali tek u dva navrata, što im je omogućilo obećavajuću prednost 12:8. U posljednju trećinu utakmice su utrčali s još većom razlikom, 15:10, ali su prerano stali s borbenim domaćim Gusarima. Ovi su im prvo plasirali brzometnu seriju 4:0, a onda su, koristeći napadački lovostaj gostiju, dodatno najavili neizvjesnu završnicu izjednačenjem na 17:17.


U odlučujućih desetak minuta gosti su ipak dostatno proradili u napadu, stekavši malu, ali dragocjenu prednost, dovoljnu da Dragovoljce drže na distanci, da bi nezaustavljivi Tomljanović stavio točku na »i« za 23:21. Zamet sa čelne pozicije čeka susjedski derbi, dolazak Umaga, koji zaostaje za samo dva boda.


Usput, odlični nastupi na vratima Zameta donijeli su Liridonu Zeni poziv izbornika reprezentacije Kosova za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.


ARDIAEI       27


KOZALA     25


MLINI – Utakmica petog kola Prve lige rukometaša – jug: Ardiei – Kozala 27:25 (17:13). Dvorana OŠ Župa dubrovačka. Suci: Dražen Anušić (Klis) i Dubravko Vukovac (Solin).


ARDIAEI: Brnin 3, Prkačin, Putica 2, Jurković, Bazdan 3, Merhar 1, Bašica 5 (3), Morović, Knez 4, Hladilo 1, Milas, Jurić 7, Sofić 1, Lončarica, Boro, Purin.


KOZALA: Dundović 1, Mihelić 5 (1), Đurić 2, Bijelić 4, Devčić, Kozina 1, Sušanj, Jovović 3, Rajič 5, Brkljačić 3, Tadić, Franković 1, Vučković.


Isključenja: Ardiaei 14, Kozala 6 minuta. Sedmerci: Ardiaei 3 (3), Kozala 1 (1).


Rukometaši Kozale još čekaju prvi bod, novi poraz, peti u nizu mladi je riječki sastav doživio na dubrovačkom gostovanju. Uz samo tri isključenja tijekom cijele utakmice, obrana Kozalčana se naprimala golova, to vrijedi naročito za prvo poluvrijeme.


Gospari su do odlaska na odmor čak sedamnaest puta pogodili cilj, što im je omogućilo četiri gola prednosti. U nastavku je kozalska zona krenula u »ispravljanje krivih navoda«, ali zamuckujući toliko da se Adriaei odvojio na 20:13. Tek u posljednjoj trećini igre viđeno je približavanje gostiju, ali i adekvatne reakcije njihovih domaćina. Održavali su pet-šest golova prednosti za mirnu završnicu, Riječani su u finišu tek uspjeli smanjiti.