Atletika

Sara Kolak osvojila sedmo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Poljskoj, Japanka pobjednica

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

Memorial Kamile Skolimowske bio je prvi nastup atletičarke Kvarnera na mitingu Dijamantne lige nakon Londona 2019. godine i posljednja provjera uoči nastupa na Europskom prvenstvu



RIJEKA Sara Kolak osvojila je sedmo mjesto u bacanju koplja na mitingu Dijamantne lige u poljskom Chorzowu s hicem iz pete serije od 56,68 metara.


Memorial Kamile Skolimowske, što se održava u spomen na prerano preminulu olimpijsku pobjednicu u bacanju kladiva iz Sydneya 2000. godine, bio je prvi nastup atletičarke Kvarnera na mitingu Dijamantne lige nakon Londona 2019. godine i posljednja provjera uoči nastupa na Europskom prvenstvu, domaćin kojega će od 15. do 21. kolovoza biti München.


Pobijedila je Japanka Haruka Kitaguchi, osvajačica brončanog odličja na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Eugeneu, sa svojim najboljim hicem sezone od 65,10 metara, drugo mjesto osvojila je svjetska rekorderka, Čehinja Barbora Špotakova, također s najboljim hicem sezone od 62,29 metara, dok je treće mjesto pripalo Litvanki Liveti Jasiunaite sa 61,69 metara.




Memorial Kamila Skolimowska prvo je natjecanje Sare Kolak nakon Svjetskoga prvenstva u Eugeneu na kojem je zbog tri prijestupa u kvalifikacijama ostala bez plasmana. Najbolji rezultat ove sezone bacila je na mitingu u nizozemskom Leidenu kada se njezino koplje zaustavilo na 62,62 metra.