Atletičarka Kvarnera

Sara Kolak ostvarila novu pobjedu: “Vidim da sam spremna i da sam blizu 60 metara”

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

Jedva čekam da se vratim doma i bacim na posao - dodala je Sara Kolak, koja će iduće natjecanje imati 28. svibnja u Ostravi



RIJEKA Sara Kolak ostvarila je novu pobjedu, atletičarka Kvarnera slavila je na mitingu u Rehlingenu na kojem je koplje bacila 58,85 metara. Rezultat je to četiri centimetra kraći od onoga kojim je prije nepuna dva tjedna pobijedila u Domažlicama i bacivši svoj najbolji rezultat sezone napunila se samopouzdanjem. Drugo mjesto osvojila je Indijka Annu Rani s hicem od 56,07 metara, treća je bila rekorderka mitinga i europska prvakinja iz Berlina 2018. godine, Njemica Christin Hussong, čije se koplje zaustavilo na 55,94 metra.


– S obzirom na sve što mi se dogodilo u posljednja 24 sata i više sam nego dobro reagirala. Popravila sam i pogreške s prošlog natjecanja, a pobjeda je uvijek pobjeda – rekla je dobro raspoložena Sara Kolak, koja je pobjednički hitac bacila odmah na otvaranju natjecanja.


– Zadovoljna sam, super se osjećam, vidim da sam spremna i da sam blizu 60 metara. To je samo pitanje tajminga i strpljenja, ali na dobrom sam putu. Jedva čekam da se vratim doma i bacim na posao – dodala je Sara Kolak, koja će iduće natjecanje imati 28. svibnja u Ostravi, nakon čega je čeka nastup na Europskom prvenstvu u Rimu.