Problemi u organizaciji

Samo je mjesec i pol ostalo do početka Olimpijskih igara, a ne zna se gdje će se održati maratonske utrke

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mjesec i pol dana prije početka Igara taj se grad nalazi u izvanrednom stanju zbog izbijanja novog vala zaraze koronavirusom te su gradske vlasti obavijestile organizatore kako Sapporo nije spreman ugostiti olimpijce



TOKIO Maratonske utrke na ovogodišnjim Olimpijskim igrama trebale su se održati u Sapporu na najsjevernijem od tri velika japanska otoka zbog velikih ljetnih vružina u Tokiju, no mjesec i pol dana prije početka Igara taj se grad nalazi u izvanrednom stanju zbog izbijanja novog vala zaraze koronavirusom te su gradske vlasti obavijestile organizatore kako Sapporo nije spreman ugostiti olimpijce.


“Još uvijek ne znamo koliko će sportaša doći, a nemamo niti dovoljno vremena za pripremu. Veliki broj pitanja vezanih za organizaciju još uvijek se razmatra, a bez jasne strukture ne možemo znati hoće li se gradski zdravstveni sustav moći nositi sa situacijom. Stoga od organizacijskog odbora Igara tražimo informacije i to što prije”, rekao je Takashi Okugi, član gradskog vijeća Sappora zadužen za pripremu olimpijskih događaja.


Odluka o preseljenju maratonskih utrka iz Tokija u Sapporo, koji ima mnogo blaža ljeta, donesena je još prije dvije godine.