Prva liga

Rukometašice Zameta u Splitu osvojile važne bodove u borbi za ostanak

Igor Duvnjak

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Zamećanke su od prvih sekundi rešetale mrežu Splićanki, a kako im je pritom i obrana pred Mijom Mraković bila djelotvorna, odmicale su Dalmatinkama za tri-pet, čak i za šest golova



SPLIT Utakmica 18. kola Prve lige rukometašica: ŽARK Split – Zamet 17:28 (10:14). Dvorana na Gripama. Suci Knežević, Tunuković (Vrpolje).


ŽARK SPLIT: Ćosić Dragan, Zorica 1, Nejašmić, Mažurin 7 (1), Lovrić 2, Ivić, Crnjak, Pauk, Mihaljević 7 (3), Petričević 1, Peričić, Rakušić, Bužančić.


ZAMET: Mraković, Troskot 2, Plahinek 3, Budić 1 (1), Mršić, Nekić 2, Tabar 2 (1), Pleša 4, Pleše 9, Leverić, Visković 2, Grozdanić 1, Šutović 1, Cvijić, Čermak, Strukar.




Isključenja: ŽARK Split 8, Zamet 10 minuta. Sedmerci: ŽARK Split 6 (4), Zamet 2 (2).


Rukometašice Zameta su nadigrale domaći ŽARK Split i osvojile važne bodove u borbi za ostanak. Zamećanke su od prvih sekundi rešetale mrežu Splićanki, a kako im je pritom i obrana pred Mijom Mraković bila djelotvorna, odmicale su Dalmatinkama za tri-pet, čak i za šest golova.


U tom su ritmu izdržale do odmora, koji su Nika Pleše i suigračice dočekale sa znatnom prednošću. I u nastavku je rasla riječka plima, sredinom drugog dijela Pleše i Stefani Troskot su povisile na čak 22:14, na koncu su slavile itekako uvjerljiv uspjeh, 27:18.