HRVATSKI KUP

Rukometašice Zameta u četvrtfinalu, Katja Mikolić: “Možemo izboriti prolaz dalje”

Igor Duvnjak

Katja Mikolić/Foto Arhiva NL

Katja Mikolić/Foto Arhiva NL

Sesvete, Virovitica, Osijek, Umag... One uistinu jesu dobre ekipe, ali možemo igrati s njima pa se možda nešto i poklopi. Budemo li igrale doma, možemo čak izboriti prolaz – kaže Katja Mikolić



RIJEKA Mlada ekipa rukometašica Zameta je u komornoj atmosferi zametske dvorane salvom golova obilježila lijep ovosezonski uspjeh, plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Nekadašnje dugogodišnje prvoligašice i sadašnje drugoligašice sa Zameta kao da su imale pucački trening s gošćama iz Đurđevca, okončan pobjedom ekipe trenera Drage Žiljaka s čak 42:25.


Gošće su prošle kao bose po trnju u nadmetanju s nezaustavljivim Riječankama, koje su se skoro sve upisale u listu strijeljkinja, a predvodila ih je Katja Mikolić s čak deset pogodaka.


– Moram priznati da smo odigrale jako dobro. Odmah otpočetka postavile smo jedan tempo više. Uspjele smo ih pretrčati i pritom realizirati većinu toga što smo i naumile. Bila je to takva večer, stvarno je većina šuteva koja je išla prema golu i ulazila u mrežu – kaže Katja Mikolić, uz sestru Ivu najzvučnije ime u mladoj riječkoj rukometnoj škvadri.




Pulsko pojačanje Zamećanki je u Rijeci već četiri godine, rođena je 1998. godine. Studentica je, na prvoj je godini diplomskog na menadžmentu, ujedno radi i u jednoj knjigovodstvenoj tvrtki.


– Usto smo imale i dobro posloženu obranu. Istina, imale smo tu nekoliko greškica iz koje su nam one zabijale neke golove, ali to je zanemarivo. Osim toga, igrale su sve naše cure. Ispada da je to bila više relaksirajuća utakmica nego nešto drugo.


Ždrijeb


Riječanke su već do odmora dale čak 20 golova, u nastavku su bile još efikasnije.


– Ispada nakon svega što se zbilo da to nije bila neka teška utakmica, nije bila zahtjevna.


Zamećanke ostvaruju afirmaciju u Kupu, nakon što su u prošlom krugu eliminirale susjede, prvoligašice iz crikveničke Murvice, sada su među osam najboljih. Nisu bez ambicija, nadaju se novom uspjehu po onoj kako »apetit raste jedući«.


– S obzirom na to da su se ždrijebali parovi, bila je stvarno sreća kada se određivalo s kim ćemo igrati. Sada ne znamo što će biti dalje u četvrtfinalu. Nema lakih suparnica, ali s mnogima bismo mogle igrati, s ekipama tipa koje su u sredini prvoligaške ljestvice. Spomenimo Sesvete, Viroviticu, Osijek, Umag… One uistinu jesu dobre ekipe, ali stvarno možemo igrati s njima, možemo im pružiti dovoljan otpor pa se možda nešto i poklopi. Budemo li igrale doma, možemo čak i izboriti prolaz.


Prvenstvo


Zamećanke su već zaboravile burna klupska razdoblja, odustajanja od Prve lige, tako i činjenicu kada su imale svih 17 drugoligaških pobjeda do prekida prvenstva zbog koronavirusa i potom im te pobjede nažalost uopće nisu priznate. Katja i prijateljice sada su na trećem mjestu na drugoligaškom zapadu, zaostajući četiri boda za labinskim Rudarom.


– Malo su nam bila naporna protekla dva tjedna, igrale smo u ritmu srijeda-subota, dobro da smo sve to uspjele riješiti pobjedama. Idemo sada Zaprešiću pa nam dolazi Ivanić, koji je u odnosu na naše prijašnju utakmicu iz prosinca oslabljen za dvije igračice. Nakon svega idemo u Samobor. Sve su to susreti koje trebamo dobiti. Mislim da bismo to trebale riješiti. Čekamo utakmice s Trešnjevkom i Rudarom pa što bude.