Ženski rukomet

Rukometašice Zameta slažu sastav za novu sezonu: Emma Jukan i Sivija Černeka u ekipi

Igor Duvnjak

Silvija Černeka/Foto M. GRACIN

Silvija Černeka/Foto M. GRACIN

Emma Jukan vraća se poslije duge stanke zbog ozljede koju je zadobila na samom početku sezone, koju će u Zametu ionako pamtiti po svemu, samo ne po dobrome



RIJEKA Bez obzira hoće li u novoj sezoni zaigrati u nižem ili najvišem razredu, rukometašice Zameta bit će svakako kvalitetnije u novom izdanju. U stroj se, naime, vratila Emma Jukan, a ekipi će se pridružiti i Silvija Černeka.


Emma Jukan vraća se poslije duge stanke zbog ozljede koju je zadobila na samom početku sezone, koju će u Zametu ionako pamtiti po svemu, samo ne po dobrome. Sada oporavljena željno čeka početak ljetnih priprema kako bi se adekvatno fizički pripremila za novu sezonu. Realni su izgledi da trener Josip Štokić dobije »tešku figuru« na vanjskim pozicijama, najave su, naime, da se poslije duže stanke u natjecateljski rukomet vraća Silvija Černeka. Njezino prezime u Rijeci više asocira na muški rukomet, dok je ljubiteljima ženskog rukometa mnogo poznatije njezino djevojačko prezime Masnić. Riječ je o vrsnoj igračici koja je u nizu sezona bila jedna od najzapaženijih Zamećanki dok nije uslijedila stanka zbog rođenja kćeri Nikol. S ove dvije igračice ambiciozni senjski trener Josip Štokić, koji je stigao u drugom dijelu sezone i pokrenuo zablokirana zametska kola, ima mogućnost kvalitetnijih izbora u ekipi kroz prošlu sezonu prošaranu ozljedama.


Vodstvo kluba je pak u međuvremenu i dalje prožeto optimizmom, nada se »bijelom dimu« iz Hrvatskog rukometnog saveza nakon što Zamet nije uspio izbjeći poziciju koja vodi ispadanju iz Prve lige. Čelništvo Zamećanki iščekuje konačno izjašnjavanje drugoligaških klubova koji su izborili promociju te, u slučaju odustajanja nekog od njih, ostanku među najboljima u Hrvatskoj.