Rukomet

Rukometašice Zameta se oprostile od Prve lige uvjerljivim i očekivanim porazom

Igor Duvnjak

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Drugo poluvrijeme se pretvorilo u puko brojanje minuta do kraja i evidentiranje golova u zapisniku, a u takvom su ozračju do sredine nastavka domaće stigle do košarkaških "plus 17", 31:14 i na koncu do 40:19



RIJEKA Utakmica posljednjeg kola Prve lige rukometašica: Podravka Vegeta – Zamet 40:20 (19:8). Dvorana u Koprivnici. Gledatelja: 100.


PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Zadravec 5, Turk 1, Vuković 6, Stelmakh 4, Popović, Franušić, Larissa Kalaus 3, Šenvald 1, Dora Kalaus 1, Mrđen 1, Vuljak 2, Barišić 6 (2), Šimara 9, Pandža 1, Bešen.


ZAMET: Mraković, Troskot 3, Nika Budić, Mršić 2, Jana Budić 1 (1), Tabar, Pleša 3, Pleše 5 (2), Grozdanić 1, Visković 4, Kovačević 1 (1), Čermak, Strukar,




Isključenja: Podravka Vegeta 6, Zamet minuta. Sedmerci: Podravka Vegeta 2 (2), Zamet 5 (4).


Sestre Larissa i Dora Kalaus i ostala zvučna imena domaćih nisu baš morale odigrati priredbu u stilu odavno popularne reklame “Kad se sa srcem kuha, kuha se Podravka juha” da bi uvjerljivo svladale neravnopravne Zamećanke, bilo im je dovoljan rukomet kao obavljanje formalnosti da bi kao itekako očekivane pobjednice otišle s parketa u duelu zakazanog za vrijeme ručka.


Da je riječ o nadmetanju totalnih domaćih favoritkinja iz samog prvoligaškog vrha i gošći koje su i prije ovog posljednjeg prvoligaškog kola na trećoj poziciji otraga, koja vodi u niži rang natjecanja, neupućeni bi shvatili već poslije nekoliko minuta igre. Za samo tri minute favoritkinje su već vodile 4:0, a pritom je to bila tek najava njihovih novih salvi pogodaka s gošćama od kojih ih dijeli nepremostivi jaz u kvaliteti.


U 12. minuti naime Nikolina Zadravec je povisila već na 10:1, dvije minute kasnije je i 12:1, a u toj skoro pa polovici poluvremena od Riječanki je mrežu uspjela pogoditi tek Maja Visković. U ovoj rukometnoj utrci zeca i puža domaće su odmicale između deset i dvanaest koraka da bi otišle na odmor sa 19:8 u utakmici čiji je ishod bio itekako predvidljiv i mnogo prije nego je Zamet krenuo put Koprivnice.


Drugo poluvrijeme se pretvorilo u puko brojanje minuta do kraja i evidentiranje golova u zapisniku, a u takvom su ozračju do sredine nastavka domaće stigle do košarkaških “plus 17”, 31:14 i na koncu do 40:19.