Prva liga

Rukometašice Zameta niti iz petog pokušaja nisu uspjele doći do pobjede, Splićanke uvjerljive u Rijeci

Igor Duvnjak

Elena Mršić okružena Splićankama/Foto M. GRACIN

Elena Mršić okružena Splićankama/Foto M. GRACIN

Muku mučeći u napadu, s čak četiri neiskorištena sedmerca, s obranom otpuhivanom kao lišće na vjetru i tek kratkim bljeskovima u nekim dijelovima igre, ispunile su sve preduvjete za visok poraz



RIJEKA Utakmica 5. kola Prve lige rukometašica: Zamet – ŽRK Split 26:33 (13:15). Dvorana na Zametu. Gledatelja: 100. Suci: Matija Gubica (Višnjevac), Boris Milošević (Osijek).


ZAMET: Mraković, Troskot 2, Rajković 3, Plahinek 3,Nika Budić, Mršić 1, Nekić 1, Jana Budić, Tabar 4 (1), Pleša 6 (2), Hontić, Pleše 3,Visković 3, Vrkljan, Grozdanić, Strukar.


ŽRK SPLIT: Čosić, Mažurin 5 (1), Lovrić 10,Juričić, Bužančić, Klarić 2, Mihaljević 1, Kljaković Gašpić 7 (3), Petričević,Peričić, Zorica,Čukušić 10 (2), Arar.




Isključenja: Zamet 4, ŽRK Split 4 minute. Sedmerci: Zamet 7 (3), ŽRK Split 7 (6).


Rukometašice Zameta su u prvom dijelu igrale slabo, a u nastavku su popustile – rekao bi cinik nakon petog poraza Riječanki, koje još nemaju boda na startu prvoligaške utrke. Muku mučeći u napadu, s čak četiri neiskorištena sedmerca, s obranom otpuhivanom kao lišće na vjetru i tek kratkim bljeskovima u nekim dijelovima igre, ispunile su sve preduvjete za visok poraz.


Maja Visković u 11. minuti nije kod 4:4 iskoristila sedmerac, a uskoro je trener Zamećanki Drago Žiljak morao pozvati “time-out” nakon što je njegova ekipa poslije stalnog minimalnog vodstva dospjela u rezultratski minus, Klarić i Mažurin su produžile seriju Dalmatinki za njihovo vodstvo 6:4. Njegova ekipa je, međutim, svilenom obranom i napadom s nepodešenim ciljnicima zapadala u još veće probleme. Novom serijom od čak 6:0 Čukušić i suigračice su povele 13:6 dok su Riječanke mučile tešku muku kako na bilo koji način pogoditi mrežu.


Kada je Mia Mraković u 26. minuti obranila sedmerac, trgnula je malo Zamećanke, koje su konačno zaigrale čvršću obranu, a Dora Rajković i Nikolina Pleša su uskoro smanjile na 14:12 nepunu minute do odmora u domaćoj seriji 4:0, da bi poluvrijeme okončale s 13:15, sa 6:1 u sedam završnih minuta prvog dijela.


Početkom nastavka Visković nije iskoristila ni drugi sedmerac, a za nekoliko minuta suparnice su odmaknule na čak 21:15. Kada i Nikolina Pleša nije iskoristila najstrožu kaznu, najava poraza Zamećanki postajala je sve glasnija. Dok se primakla sredina nastavka, ohrabrene Splićanke su kanonadom golova održavale ionako veliku prednost. Kada je Ana Lovrić svojim već desetim golom povećala na 27:20, već je u 48. minuti svima u zametskoj dvorani bilo jasno da bodovi putuju u Split.