Kirice

Rukometašice Murvice počele pripreme za novu sezonu, cilj je osigurati ostanak i napraviti korak naprijed

Igor Duvnjak

Nikolina Strukar/Foto Arhiva NL

Nikolina Strukar/Foto Arhiva NL

Krenuli smo nešto ranije budući da je zbog koronavirusa pauza bila duža. Treniramo već dva tjedna, cure dobro reagiraju, a nakon dva tjedna ovakvog rada krenuli bismo s trening utakmicama i uigravanjem ekipe - kaže trener Ramiz Đekić



RIJEKA Rukometašice Murvice, elitne predstavnice crikveničkog loptačkog sporta, s entuzijazmom i ambicijama odrađuju naporne bazične pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi. Igračice marljivo vježbaju pod budnim okom trenera Ramiza Đekića, koji ima podosta izmijenjen kadar.


– Još ranije nam je na lijevo krilo došla Rea Jelenović, a u klub su stigle Silvija Masnić, lijeva vanjska igračica iz Sinja, Senjkinja Martina Nekić, koja igra na desnom krilu, angažirali smo i iskusnu golmanicu Nikolinu Strukar, koja je u prošloj sezoni branila u Senju – kaže Đekić.


– Ana Paurević je s dečkom Vladom Matanovićem, hrvatskim reprezentativcem, otišla u Zagreb. Ostali smo i bez Antonele Kalčić, koja je upisala fakultet u Zagrebu, dok je Ivona Skorić otišla u Labin.




Kirice još skupljaju snagu, a onda počinje uigravanje nove ekipe.


– Krenuli smo nešto ranije budući da je zbog koronavirusa pauza bila duža. Treniramo već dva tjedna, cure dobro reagiraju, a nakon dva tjedna ovakvog rada krenuli bismo s trening utakmicama i uigravanjem ekipe. Još nismo dobili obavijest o početku novog prvenstva. Jedino smo čuli izjavu glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza Damira Poljaka da bi novo prvenstvo trebalo početi 26. i 27. rujna.


Trener i njegove igračice očekuju sve najbolje u novom prvenstvu.


– Želja je osigurati ostanak u Prvoj ligi i probati se dignuti koje mjesto više na ljestvici. Htjeli bismo napraviti korak naprijed – poručio je Ramiz Đekić.