Nastavak poraza...

Rukometaši Zameta posustali u nastavku i ponovo upisali poraz, riječka ekipa s učinkom 0-4

Igor Duvnjak

Fabijan Ljevar/Foto Arhiva NL

Fabijan Ljevar/Foto Arhiva NL

Ulaskom u »ciljnu ravninu« poslije dominacije u tri četvrtine utakmice, u onoj ključnoj, posljednjoj kao da su ostali bez daha, na koncu i bez bodova, koji su im velikim dijelom utakmice bili tako blizu, a ostali su nedohvatljivi.RIJEKA Utakmica 4. kola Paket 24 Premijer lige rukometaša: Ribola Kaštela – Zamet 27:25 (10:15). Dvorana Sokolana u Kaštel Sućurcu.


RIBOLA KAŠTELA: Krešić 3, Milas 2, Radina 5 (4), Milković 3, Klasanović 1, Krokar, Kaštelan, Šolić 1, Olić, Vujičević 4, Kovačević 5, Papić 1, Romić, Malnar, Čajić 2, Bešker.


ZAMET: Pešić, Vučko 6 (3), Tomović, Krstić, Živković, Grbac,Ljevar 5, Njegovan 3, Ogurlić, Kezić 1, Milih 1, Viskić, Deželjin, Devčić 2, Pikec 6, Perkov 1.
Isključenja: Ribola Kaštela 12, Zamet 6 minuta. Sedmerci: Ribola Kaštela 4 (4), Zamet 4 (3).


Rukometaši Zameta su se, doživljavajući i četvrti ovosezonski poraz, na gostovanju u Kaštel Sućurcu uvjeravali u banalnu ali neospornu činjenicu kako se rukometna utakmica ne igra samo 45, nego svih 60 minuta. Riječani su, naime, puno bolje krenuli od Kaštelana, budeći među navijačima nade u ugodno iznenađenje i uspjeh na teškom gostovanju, međutim nisu održali prednost na duži rok.


Ulaskom u »ciljnu ravninu« poslije dominacije u tri četvrtine utakmice, u onoj ključnoj, posljednjoj kao da su ostali bez daha, na koncu i bez bodova, koji su im velikim dijelom utakmice bili tako blizu, a ostali su nedohvatljivi.


U onom, po Zamećane puno ugodnijem prvom dijelu, igrali su dosta solidnu obranu iz koje su odlazili u efikasne napade, iznenadivši Dalmatince i odmakavši ona 15:10. Kako su se počele bližiti završne minute, bilo je sve jasnije kako je ono bio rukometni labuđi pjev Zameta, kojem se domaćin brzo primakao na 15:13, najavljujući konačni preokret u utakmici skroz različitih poluvremena.


Gosti su u 40. minuti, istina, opet odmakli na 19:15 golom Damira Vučka, ali su dostignuti u šest minuta, Vujičević je izjednačio na 20:20. Ohrabreni tom činjenicom domaćini su počeli činiti pobjedničke korake, sve u jeku svoje serije 6:0 zaključene u 53. minuti za vodstvo 24:20, začajan kapital pretvoren do kraja u konačnu pobjedu 27:25.


Startni učinak Riječana sada asocira na nogometnog diva iz Gelsenkirchena, Schalke 04. Zamet je, naime, na startu sezone bez boda, ima učinak baš 0-4.