Rukomet

Rukometaši Zameta poraženi od svog tradicionalnog rivala, riječka momčad zastala u maršu Ligom za ostanak

Igor Duvnjak

Damir Vučko/Foto V. KARUZA

Damir Vučko/Foto V. KARUZA

Gosti su minimalno dobili poluvrijeme u igri u kojoj su većinom bili u prednosti tijekom prve trećine utakmice uz dva izjednačenja.



RIJEKA Utakmica 8. kola Lige za ostanak rukometaša: Zamet – Dubrava 26:29 (13:14). Centar Zamet. Suci: Čačić i Josić (oba Zagreb).


ZAMET: Vučko 7 (4), Živković 2, Ljevar, Njegovan 3, Ogurlić, Islamović, Sorić, Tomaš 2, Milih 3, Viskić, Mrakovčić 1, Pikec, Kvastek 8, Perkov.


DUBRAVA: Matov, Obradović, Barbić 11 (5), Omeragić, Jurić 9, Komljenović 3, Mandić, Farkaš, Turčić, Šalić, Vidmar 1, Sofić, Markoci, Petreković 2, Malbašić 3, Marković, Kaštelan.




Isključenja: Zamet 6, Dubrava 12 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (4), Dubrava 6 (5).


Rukometaši Zameta su protiv svojeg tradicionalnog rivala, Dubrave, zastali u trijumfalnom maršu Ligom za ostanak, na kraju nisu uspjeli ukrotiti napad gostiju koji su ostvarili pobjedu u Rijeci nakon što je duel ovih momčadi u Zagrebu odigran bez pobjednika.


Gosti su minimalno dobili poluvrijeme u igri u kojoj su većinom bili u prednosti tijekom prve trećine utakmice uz dva izjednačenja.


Zamećani su tada pooštrili kriterije u obrani, što se uskoro osjetilo na rezultatu. Antonio Tomaš je u 24. minuti domaćinima donio prednost 10:9 u riječkoj seriji 3:0, nakon čega je uzvratila Dubrava kada je Barbić njihov trokut golova tik pred odmor zatvorio pogotkom za vodstvo 14:13.


I u prvoj trećini nastavka zagrebački gosti su odmicali za korak-dva, da bi Damir Vučko “doppiettom” u 43. minuti donio prednost Riječanima 20:19. U 53. minuti gosti su poveli 27:24 i najavili pobjedu na Zametu.