Igor Marijanović

Rukometaši Zameta kreću s pripremama za drugi dio sezone i ligu za ostanak: “Najvažnije je da svi ostanemo zdravi”

Igor Duvnjak

NEIZVJESNA BORBA ZA OSTANAK - Marko Mrakovčić/Foto M. LEVAK

NEIZVJESNA BORBA ZA OSTANAK - Marko Mrakovčić/Foto M. LEVAK

Najviše nam smeta što smo bili toliko blizu Lige za prvaka, a sada je opet u Ligi za ostanak poredak toliko zgusnut i nikome neće biti lako. Jasno da nam je najosnovniji cilj uloviti što više bodova na samom početku - kaže trener Zameta



RIJEKA U jeku priprema najboljih kontinentalnih reprezentacija za predstojeće Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, rukometaši Zameta su na pauzi proveli božićne i novogodišnje praznike, koji su im se uklopili u sasvim dovoljan odmor poslije prvoga dijela sezone u Paket24 Premijer ligi.


Trener Igor Marijanović večeras u Centru Zamet okuplja igrače na koje računa u drugom dijelu sezone, što počinje 12. veljače, snage s kojima se želi ostvariti primarni cilj, očuvanje statusa premijerligaša.


– Krećemo danas, imamo pet tjedana do početka prvenstva – kaže Igor Marijanović. – U prva dva tjedna kondicijski trener Emil Baltić odradit će pripreme s igračima. Planirano je da u trećem tjednu rada lagano krenemo u »miksanje« treninga s loptom. Imamo potom još dva završna dva tjedna priprema, u tom razdoblju trebamo odigrati Kup utakmicu, najizgledniji suparnik nam je Buzet. Taj će nam susret dobro doći kao pripremna utakmica, vidjet ćemo što ćemo još uspjeti dogovoriti i odigrati od pripremnih susreta prije početka sezone, sve da se što bolje spremimo za drugi dio natjecanja.




Zamećani su u prvom dijelu sezone dugo vremena dobro jedrili, no kad je trebalo uploviti u luku, došlo je do pogrešaka. U samom finišu redovnog dijela natjecanja prokockali su kapital koji su do tada stekli i na kraju su se plasirali u Ligu za ostanak. Ne treba posebno isticati koliko je borba za ostanak neizvjesna, a samim sudionicima itekako neugodna.


– Prvi nam je cilj probati dati sve od sebe i nastojati pobijediti u utakmici koju igramo u Trogiru da bismo imali što mirniji nastavak prvenstva. Najviše nam smeta što smo bili toliko blizu Lige za prvaka, a sada je opet u Ligi za ostanak poredak toliko zgusnut i nikome neće biti lako. Jasno da nam je najosnovniji cilj uloviti što više bodova na samom početku te time osigurati što mirniji kraj prvenstva da ne bismo bespotrebno ulazili u nikakve zavrzlame.


Marijanović računa na standardne snage s kojima je raspolagao u redovnom dijelu sezone.


– Za sada nema nikakvih promjena. Postoji mogućnost da priključimo jednog mladog pivota iz Rijeke. Najbitnije da svi ostanemo zdravi, to će biti naš najveće pojačanje.