Spektakl u Kolnu

Ždrijeb rukometne LP: Vardar protiv Barcelone, a Veszprem protiv Kielcea

Hina

Hrvatske boje u Kolnu će braniti šestorica hrvatskih rukometaša. Za naslov europskog prvaka borit će se Igor Karačić i Ivan Čupić u dresu skopskog Vardara, Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić u Kielceu, te Manuel Štrlek s Veszpremom. Jedino u Barceloni nemamo niti jednog rukometaša.ZAGREB U polufinalu završnog turnira rukometne Lige prvaka 1. i 2. lipnja u Kolnu igrat će Barcelona i Vardar, te Kielce i Veszprem odlučno je na današnjem ždrijebu koji je održan u Botaničkom vrtu u Kolnu.


Bit će to deseti Final Four, a zanimljivo prvi put na njemu neće biti niti jednog francuskog niti njemačkog kluba.


Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojio je Montpellier pobijedivši u finalu Nantes sa 32-26, dok je PSG bio treći. No, ove sezone Francuzi nisu uspjeli. PSG je u četvrtfinalu nakon velike drame ispao od Kielcea, dok je Barca u obje utakmice četvrtfinala pobijedila Nantes. Od Nijemaca najdalje je dogurao Flensburg koji je u četvrtfinalu ispao od Veszprema.
Od ‘kvarteta’ klubova koji će ove godine nastupiti u Kolnu, tri su već osvjala naslove prvaka Europe, Barcelona, Vardar i Kielce.


Barcelona je rekorder s devet naslova i 13 finala, dok su Vardar i Kielce slavili po jednom.


Veszprem još uvijek nema europsku titulu, premda je tri puta igrao u finalu. Prvi put je izgubio od Magdeburga (2002), potom od Barcelone (2015), a zadnji put od Kielcea (2016).


Hrvatske boje u Kolnu će braniti šestorica hrvatskih rukometaša. Za naslov europskog prvaka borit će se Igor Karačić i Ivan Čupić u dresu skopskog Vardara, Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić u Kielceu, te Manuel Štrlek s Veszpremom. Jedino u Barceloni nemamo niti jednog rukometaša.


RASPORED FINAL FOURA – Lanxess Arena (Koln)


Polufinale – 1. lipnjaBarcelona – VardarVeszprem – Kielce

Finale – 2. lipnja