Problemi u RK Zametu

Valteru Matoševiću nakon odlazaka Načinovića i Martinovića trebaju pojačanja, ali u klubu vlada muk…

Igor Duvnjak

Patrik Martinović/Foto Arhiva NL

Patrik Martinović/Foto Arhiva NL

Neveseli trokut proljetnih odlazaka Zamećana još nije dobio itekako izglednu treću stranicu. Riječ je o ljevorukom desnom krilu Sandru Samardžiću



RIJEKA Nakon Verona Načinovića iz redova rukometaša Zameta odlazi i Patrik Martinović. Nevesela je to oda višemjesečnog raspleta, tragičnog po riječke zaljubljenike po ovaj sport, Rijeka nastavlja gubiti svoje bisere kao što su tada bili Alvaro Načinović, nakon toga Valter Matošević, Mirza Džomba, Renato Sulić, Ivan Stevanović… Načinović je nedavno krenuo stopama slavnog oca, pivota Alvara, prelazi u redove uglednog celjskog ligaša, a sada mladi ljevoruki hrvatski talent s desne strane, Patrik Martinović, u 21. stoljeću riječka inačica legendarnog Irfana Pipe Smalagića, odlazi u ljubljanski Slovan. Neveseli trokut proljetnih odlazaka Zamećana još nije dobio itekako izglednu treću stranicu. Riječ je o ljevorukom desnom krilu, vrsnom golgeteru Sandru Samardžiću. On se sada nalazi na proljetnom križanju, dvoji između nekih odabira izvan Rijeke ili čak prestanka profesionalne karijere.


U vodstvu Zamećana je muk kao u Vatikanu za izbora novog pape, muk je dok se ne pojavi »bijeli dim« i novo ime. Vodstvo rukometaša Zameta ne spominje imena, ali je svakom sportskom laiku jasno da će Valter Matošević nekako morati popuniti praznine da bi s novom posadom, Zamećani vječno puni entuzijazma, krenuli u još jednu premijerligašku sezonu. Mlada postava Zamećana vapi za bitnim pojačanjima, vodstvo kluba nastoji popuniti velike prazine. Tako je navodno blizu, skoro pa sigurno, angažiranje lijevog beka, desnog krila i uvijek dobrodošlog ljevorukog beka.