Toni Zarev

U nastavku smo ubacili u višu brzinu i to je odmah bilo puno bolje

Igor Duvnjak

Rukometaši Zameta ostvarili su protiv Dubrovnika važnu pobjedu/Foto D ŠKOMRLJ

Rukometaši Zameta ostvarili su protiv Dubrovnika važnu pobjedu/Foto D ŠKOMRLJ



RIJEKA Rukometaši Zameta su doma s Dubrovnikom pravilnim korakom istrčali u ciljnu ravninu utrke premijerligaša čiji rasplet će odrediti tko će od konkurenata ući u primamljivo društvo Lige za prvaka, a tko će se tješiti i strepjeti u Ligi za ostanak. Igrači trenera Valtera Matoševića su na startu drugog dijela sezone odigrali utakmicu s dva različita izdanja, pri čemu su u prvom poluvremenu bili čvrsti, agresivni i budni u obrani, no u napadu kao da im je ruka bila ukočena te i iz onih ideja koje su imali nisu proizlazili željeni golovi u dubrovačkoj mreži. Momčadi su se tako izmjenjivale u vodstvu, ostale su poravnane i do odmora pa su gosti držeći priključak otišli u svlačionicu uz neizrečenu prijetnju da Zamećanima mogu prirediti neugodno iznenađenje na njihovom terenu.


– U prvom poluvremenu smo definitivno slabo ušli u utakmicu – kazao je domaći golgeter Tony Zarev, autor sedam golova, igrač koji je do dolaska u Zamet igrao u Mornaru Crikvenici gdje ga je također vodio Valter Matošević. – To definitivno mislim na onaj realizacijski dio. Obrana je bila u redu, ali nije tako bilo i s našom realizacijom. Mi smo dolazili do prilika, ali ih nismo pretvarali u golove. Imali smo neiskorištenih zicera, nerealiziranih čistih otvorenih šuteva s devet metara. Naši gosti su bili u egalu zahvaljujući nama. Da smo realizirali naše prilike, mi smo se u prvom poluvremenu trebali odvojiti na tri, četiri gola razlike.


Prvo poluvrijeme je trajalo zagrijavanje Zamećana u napadu, Riječani su poletjeli u nastavku kada su dali čak 19 golova odjednom nemoćnoj dubrovačkoj obrani. Kada je trebalo, Riječani su namjestili ciljnik, ruka više nije drhtala kada je bilo najvažnije, dok se »stavljala točka na i«.




– U drugom poluvremenu smo ubacili u brzinu više i to je odmah bilo puno bolje – dodao je Zarev.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU