EHF

Rukometna federacija bijesna na hrvatske navijače, mijenjaju pravila: “Oni više nisu dobrodošli”

Portal Novi list

Ilustracija tribine s hrvatskim navijačima na utakmici Hrvatske i Francuske (ne prikazuje navijače o kojima govori EHF)/ Foto Reuters

Ilustracija tribine s hrvatskim navijačima na utakmici Hrvatske i Francuske (ne prikazuje navijače o kojima govori EHF)/ Foto Reuters

Postoji i jasno upozorenje za hrvatsku navijačku skupinu da će im, ako bude još izgreda, biti zabranjeno gledanje utakmica, rekao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner



Na utakmici Hrvatske i Francuske u prvom krugu Europskog rukometnog prvenstva dogodilo se nekoliko navijačkih izgreda iza kojih se još uvijek vuku repovi.


Podsjetimo, prvo je netko od hrvatskih navijača bacio plastičnu čašu prema klupi s francuskim rukometašima, koji su se, da stvar bude gora, nakon utakmice požalili i na rasističke povike.


Uvode veće mjere osiguranja


Europska rukometna federacija (EHF) oštro je osudila sve oblike rasizma, diskriminacije i netolerancije. Najavljuju da će uvesti veće mjere osiguranja.





“U rukometnom svijetu nema mjesta rasizmu i diskriminaciji. U procesu smo suradnje s igračima, francuskim i hrvatskim izaslanstvima.


Postoji i jasno upozorenje za hrvatsku navijačku skupinu da će im, ako bude još izgreda, biti zabranjeno gledanje utakmica”, kazao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner za danski TV2.


“Ako nisu u skladu s našim vrijednostima…”


Dodao je: “Oni koji se nisu ponašali u skladu s našim vrijednostima, oni više nisu dobrodošli. Danas će biti pojačano osiguranje i povećan razmak između navijača i igrača.


Koristimo sredstva koja imamo na raspolaganju, a sredstva koja smo prije koristili pokazala su se nedovoljnima.”