Kup Hrvatske

Rukometašice Zameta u četvrtfinalu Kupa ugošćuju Bjelovar: “U Kupu su iznenađenja uvijek moguća”

Igor Duvnjak

Maja Visković/Foto V. KARUZA

Maja Visković/Foto V. KARUZA

Bjelovar je odlična ekipa, to uostalom potvrđuju njihovi rezultati, treće su u prvoligaškoj ljestvici - kaže trener Drago Žiljak



RIJEKA Večerašnja utakmica četvrtfinala Kupa rukometašica u zametskoj dvorani prikazat će trenutni odnos snaga između Zameta, uvjerljivo vodeće ekipe drugoligaškog zapada, te isto tako uvjerljivo treće ekipe prvoligaškog poretka, gošći iz Bjelovara. Iza Zamećanki je subotnja uvertira ovom ogledu, labinski derbi u kojem su Riječanke poklekle u neizvjesnoj završnici.


– U Labinu nam je malo lošija bila realizacija. Neću reći da želja i zalaganje nisu bili na razini, cure su dale sve od sebe – kaže Drago Žiljak, iskusni trener Zamećanki. – Naišli smo na raspoložene domaće igračice, koje su se htjele dokazati. No, nakon svega nemamo za čime žaliti. Mislim da smo u prvenstvu u velikoj prednosti uoči dvaju posljednjih kola. Moramo dobiti jednu utakmicu za povratak u Prvu ligu, a prva je prilika domaći susret s Karlovcem, iako nam je želja dobiti oba susreta, također i onaj zagrebački s Lokomotivom II poslije ligaške stanke. I bod s Karlovčankama je dovoljan jer imamo bolji skor s Rudarom. Dobili smo ih s plus 6, tamo smo izgubili golom razlike. Imamo velike šanse, a činjenica je da smo se pozitivnim rezultatom u Labinu već mogli biti povratnici u Prvu ligu.


Nema dvojbe da Bjelovarčanke u susret koji će odrediti plasman u Final Four Kupa ulaze kao velike favoritkinje, isto tako u Zametu misle spremno iskoristiti svaku šansu za iznenađenje.




– Bjelovar je odlična ekipa, to uostalom potvrđuju njihovi rezultati, treće su u prvoligaškoj ljestvici. Pojačale su se, vratile su neke svoje igračice koje su igrale u Lokomotivi i Podravci. To sve govori da su gošće izrazite favoritkinje. Ali, mi idemo igrati, nama je sve otvoreno. Nama je primarno prvenstvo, ali s druge strane, kup ima svoje draži. Uz to, u kupu su i uvijek moguća iznenađenja. Mi ćemo se truditi kako bismo odigrali dobru utakmicu, da se vratimo dobrim igrama i rezultatima. Sigurno da je sve otvoreno, kup je takvo natjecanje da može biti svašta. Utakmica nam služi i da, bez obzira na ovu našu lidersku poziciju, vidimo gdje smo u odnosu na prvoligašice, da se uvjerimo kakvi su to odnosi snaga. Apsolutno da nam je utakmica izazov, cure će biti visoko motivirane. Uvjeren sam da im ovaj poraz neće ostaviti nikakvog traga, naprotiv, da će iz toga izvući pouke, uvidjeti gdje smo griješili. Očekujem da je sada na pomolu dobra utakmica, sve će biti jako dobro za nas. Što se ozljeda tiče, Katja Mikolić neće igrati do kraja sezone. Njena sestra Iva i Martina Nekić nisu igrale u Labinu. Obje će večeras nastupiti.


Utakmica na Zametu večeras počinje u 19.30 sati.