Josip Štokić

Rukometašice “Zameta” spremaju se za drugi dio prvenstva: ‘Veljača će nam biti udarni mjesec’

Igor Duvnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Sve što ostvarimo u siječnju nama bi bio bonus s obzirom na to da igramo u Dugom Selu te s Podravkom i Zrinskim, s tri jako dobre ekipe. U veljači počinje naš finale - kaže Štokić



RIJEKA – U jeku mnogih domaćih i međunarodnih natjecanja i u danima blagdana, »ispod radara« stiže prvoligaško natjecanje rukometnih prvoligašica, među kojima svoje mjesto želi zadržati i ekipa Zameta. Drugi dio prvenstva počinje 13. siječnja, a Zamećanke u nastavku prvenstva gostuju kod Dugog Sela 55.


Riječanke bi imale o čemu ćakulati prepričavajući već sam uvod u prvenstvo. Kapetanica Iva Tabar i prijateljice su bile dostigle povijesni minimum i bile su bez boda lanjskog siječnja, da bi s novim trenerom Josipom Štokićem krenule u riječku rukometnu verziju »Nemoguće misije« koja se za njih okončala happy endom, skupljenim brojem bodova taman dovoljnim da ostanu u elitnom razredu nakon proširivanja Prve lige. Ovog siječnja uoči gostovanja u Dugom Selu, kao i lani, brinu brige oko ostvarenja ostanka među najboljima, ali ovog puta ne ulaze u raspravu sa konkurentkinjama a da nemaju baš nikakvog učinka s obzirom na to da su do prvenstvene pauze u jednoj trećini odigranih susreta uspjele ostvariti tri pobjede. S takvim su bodovnim učinkom naravno u klupku ekipa kojima je dno ljestvice bliže nego zlatna sredina, recimo dugoselske rukometašice im odmiču dva boda s kojima su u sredini prvoligaške kolone.


Kraj karijere


Trener Riječanki Josip Štokić prepušta pritom ulogu favoritkinja prvim suparnicama svog sastava, ali isto tako ambiciozni mladi senjski stručnjak ni ne pomišlja o predaji unaprijed, priželjkujući dobrodošlo ugodno iznenađenje na prvom gostovanju.




– Trenirali smo dosta dugo nakon što je okončan onaj prvi dio sezone, praktički radili smo sve do Božića. Imali smo samo desetak dana pauze kako bismo sada zapeli i već bili spremni za taj tjedan početka prvenstva. Za sada su sve cure uglavnom na raspolaganju izuzev Ive Stanić koja je prestala s rukometom. Imamo tek nekih zdravstvenih problema i samo se nadamo da na tom planu neće biti neugodnih iznenađenja – kaže Josip Štokić, trener Zamećanki.


Zalet


Riječanke su u ovom dosta šarolikom kalendaru natjecanja odigrale dvije utakmice manje.


– Nakon ove pauze očekuje nas prvo gostovanje kod Dugog Sela 55, ekipe koja je igrala u Europi. Ovisi sada o tome tko se bolje snađe, tko bude pripremljeniji poslije ovih feštanja za blagdane, nakon tih jela i raznih opuštanja. Iskreno rečeno, u svemu mi je najvažnije da svi ostanemo zdravi i da polako hvatamo zalet i formu. Naime, sve što ostvarimo u siječnju nama bi bio bonus, s obzirom na to da igramo u Dugom Selu te s Podravkom i Zrinskim, s tri jako dobre ekipe. Tu što god napravimo bio bi dobrodošao plus, a u veljači počinje taj naš finale, idemo u tom mjesecu pokušati uzeti što više bodova. Ali da se razumijemo, ni cure ni ja nismo bez nade za utakmicu u Dugom Selu, naprotiv. Djevojke »vuku« na treninzima i vjerujem da ćemo tamo odigrati jednu dobru utakmicu.