Kup Hrvatske za rukometašice

Rukometašice Zameta se časno oprostile od Kupa Hrvatske, Riječanke posustale u finišu

Igor Duvnjak

Iva Tabar/Foto M. GRACIN

Iva Tabar/Foto M. GRACIN

Uz neke dvojbene sudačke odluke favoritkinje su na kraju nekako pobijedile

 Zamet – Bjelovar 21:27




RIJEKA Četvrtfinalna utakmica hrvatskog Kupa rukometašica: Zamet – Bjelovar 21:27 (11:14). Centar Zamet. Gledatelja 200. Suci: Kasunić, Nikolovski (Karlovac).


ZAMET: Mraković, Troskot, Perčić Bahtiri 1, Blažić, Nekić 3, Tabar 4 (1), Pleša 4, Nikolić, Pleše 1, Stanić 1, Jukan, Visković 3 (2), Đuzel, Svast, Masnić 4, Strukar.


BJELOVAR: Nikšić, Jandrašić 5, I. Pifar, Guskić 7, Oremović, Žagar, Crnjak, Sofić, M. Gavrić 1, Čagalj, Pokopac, Gašparović, Vukojević 4, Ivanda 5, N. Pifar, A. M. Gavrić 5 (1).




Sedmerci: Zamet 5 (3), Bjelovar 4 (1). Isključenja: Zamet 8, Bjelovar 10 minuta


Simo Kosanović, živa legenda riječkog sporta, nakon tri godine došao je na utakmicu Zamećanki, doajen je uz ostale svjedočio časnom oproštaju od Kupa Hrvatske rukometašica Zameta u susretu s Bjelovarom, trećeplasiranom prvoligaškom ekipom. Apsolutne favoritkinje su s raspoloženim Riječankama bile u problemima i dobile su tek u finišu, bilo je previsokih 21:27.


Bjelovarske gošće su prema očekivanjima istaknule visoku zonu “6-0”, priječeći domaćim vanjskim šuterima izlazak na streljačku liniju. Riječanke su tada počele nalaziti druga rješenja, bilo s krila ili brzig kontranapada, dovoljno za seriju 3:0 i anuliranje dva gola zastatka. Okončala ju je Nika Pleše za prvo vodstvo Riječanki 3:2 u 6. minuti. Uskoro je, kod 3:3, raspoložena golmanica motiviranih Zamećanki Nikolina Strukar obranila sedmerac. Raspucana Silvija Masnić, maštovita Iva Tabar i suigračice stavljale su na muku nervozne favoritkinje, koje su uskoro prosule novi sedmerac. Riječanke su ih kažnjavale novim nizom, ovog puta 4:0, Nikolina Pleša je odvojila Zamet na 9:6 u 19. minuti.


U preostaloj trećini poluvremena Riječanke su se uplele u mrežu tehničkih grešaka te nerealiziranih šansi i brzo su prestignute, Ema Guskić i Ana Maria Gavrić su zaključile seriju 5:0 za bjelovarsko vodstvo 11:9, a pritom Tabar nije iskoristila sedmerac. Počeli su popuštati i čvrsti okovi riječke obrane i Bjelovar je odmakao na 13:10. Riječanke se nisu predavale, favoritkinje su na poluvremenu imale tek 14:11.


Borbene domaće su početkom nastavka prišle na 14:13, ali je Bjelovar reagirao serijom 3:0. Razmak od tri gola je i koncem druge trećine ogleda, a onda je Vukojević povećala na 19:15. Neuništive Riječanke su krenule u niz od tri gola, Maja Visković je smanjila na 19:18 u 45. minuti, u 53. minuti je tek 22:21 za gošće. Uz neke dvojbene sudačke odluke favoritkinje su na kraju nekako pobijedile.


Foto galerija: Četvrtfinale Kupa rukometašica: Zamet - Bjelovar Foto: Marko Gracin