Rukometni Kup

Rukometašice Zameta protiv drugoligašica iz Đurđevca traže prolaz u četvrtfinale Kupa Hrvatske

Igor Duvnjak

Nastup Ive Tabar je upitan/Foto Arhiva NL

Nastup Ive Tabar je upitan/Foto Arhiva NL

Rukometaši Zameta danas u drugom krugu Kupa Hrvatske za regiju zapad gostuju kod Rudar Labina



RIJEKA Mlada ekipa rukometašica Zameta večeras ima svoj novi ispit nakon onih uspješno položenih u nastavku drugoligaškog natjecanja, igračice trenera Drage Žiljka u osmini finala hrvatskog Kupa u Centru Zamet ugošćuju Đurđevac (20.30 sati). Riječanke su se utaborile na trećem mjestu Druge lige – Zapad, a ždrijeb im je za plasman među osam najboljih u Kupu odredio suparnice koje su također na trećem mjestu u drugoligaškoj konkurenciji, ali Sjevera. Zamećanke se nadaju da će večeras istrčati u kompletnom sastavu, kako stvari stoje, zdrave su sve igračice osim organizatorice igre Ive Tabar, čiji je nastup pod znakom pitanja.


– Iva ima nekih problema s nogom. Sve ostale cure su zdrave, spremne i orne za ovaj nastup – kaže iskusni trener Zamećanki Drago Žiljak, višedesetljetno zapaženo igračko i trenersko rukometno ime, kormilar ove generacije riječkih rukometašica. – Kup kao Kup, poznato je koliko je to nepredvidivo natjecanje u kojem su moguća svakakva iznenađenja. Što se tiče naše ekipe, mi u ovom slučaju nemamo što izgubiti te je sve moguće. Đurđevac je svakako kvalitetna ekipa, gošće su visoko plasirane. Za naše djevojke Kup ima svojih čari, ovo natjecanje im je itekakav izazov.


Zamet je u eri tranzicije nakon prvoligaških dana i dugotrajnih turbulencija, klub se stabilizirao, a kada je riječ o rezultatima i borbi za bodove, Zamećanke su se u jeku duge natjecateljske stanke uspjele kompletirati i s treće pozicije vrebaju priliku za skok na vrh zaostajući za vodećim Rudarom četiri boda.




– Ekipa je visoko motivirana, igramo i nadamo se novom iskoraku. Sve je otvoreno, ali ne opterećujemo se unaprijed bilo čime, idemo dalje korak po korak, iz utakmice u utakmicu. Ako nam se ukaže bilo kakva prilika, svakako ćemo je nastojati iskoristiti.


Rukometaši Zameta danas u drugom krugu Kupa Hrvatske za regiju zapad gostuju kod Rudar Labina (19 sati).