Prva liga rukometašica

Rukometašice Zameta priželjkuju pobjedu u susjedskom derbiju s Rudarom

Igor Duvnjak

Josip Štokić (Zamet)/Foto M. LEVAK

Josip Štokić (Zamet)/Foto M. LEVAK

Raspoloženje u ekipi je dobro, a cure su svjesne da je utakmica bitna - kaže trener Josip Štokić



RIJEKA  Rukometašice Zameta, koje nisu s baš obilnom zimnicom dočekale nastavak prvoligaške utrke, traže svaku priliku za skupljanje bodova, prva je danas protiv susjeda iz labinskog Rudara na Kozali od 15 sati.


– Raspoloženje u ekipi je dobro, a cure su svjesne da je utakmica bitna. Igračice dobro rade na treninzima, imaju i drugih obaveza, dobar je njihov odaziv na treninge – kaže trener Josip Štokić, čije igračice kao ovdašnji vrapci živahno koriste svaku priliku da se oslade. – Jasno da svaki trener želi nešto bolje i više, ali sve je na dobroj razini, nema zamjerki. Nemam nikakvih primjedbi i atmosfera u ekipi je dobra. Cure su i dobra ekipa i dobra klapa s obzirom na sve što nam se događa kroz razne utakmice. Od njih i ne mogu tražiti nešto više od ovoga što pružaju.


Iza Zamećanki je utakmica s Kokom u kojoj su ih varaždinske gošće stavile u matnu poziciju, ali su Riječanke u finišu munjevito reagirale i trima golovima »minutu do dvanaest« stigle do remija. Konačni zbroj će pokazati koliko je vrijedan ovaj bod.




– S obzirom na to da smo praktički bili u izgubljenoj situaciji mi smo osvojili bod, nismo ga izgubili. Koka je imala već dobivenu utakmicu. Drugi par rukava je što nismo igrali kako smo htjeli. Ali cure su pokazale karakter izvlačenjem iz izgubljene situacije. Primjerice, imali smo zaostatak od pet golova, izjednačili smo, a onda i poveli, nakon toga smo pred kraj imali »minus tri« i osvojili bod. Ovo je važno da si dokažemo da se možemo vratiti iz izgubljenih situacija i možemo igrati s raznim ekipama, da smo im blizu. No, kad nismo pravi, ne možemo očekivati da ćemo ih dobiti. Kad smo na visokoj razini možemo igrati skoro sa svakime.


Labinski bazen je uvijek bio bogat vrsnim rukometnim imenima od kojih je dosta njih stizalo u Zamet. Nasljednice popularnih Labudica stižu na Kozalu s dva boda više od domaćica, koje su na »vrućem« trećem mjestu s dna ljestvice, praktički je ovo i derbi susjeda i derbi začelja.


– Toplo se nadam da ćemo istrčati u kompletnom sastavu. Rudar nam je izravni konkurent. I Labinke se grčevito bore za ostanak i njima je svaki bod važan. Cijenim gošće, ali one su ekipa koju moramo i možemo pobijediti. Nadam se da ćemo odigrati dobro i osvojiti bodove.