Kup Hrvatske

Rukometaši Zameta u Čakovcu traže četvrtfinale Kupa

Igor Duvnjak

Nedeljko Lalić i Fran Lučin/Foto Arhiva NL

Nedeljko Lalić i Fran Lučin/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometašima Zameta nije preostalo puno vremena za vidanje rana od uvjerljivog porečkog poraza u derbiju susjeda kada su otpuhnuti vrlo važni bodovi u utrci za Ligom za prvaka. Momčad Nedeljka Lalića se mora okrenuti Kupu, natjecanju u kojem njegova momčad u okviru osmine finala večeras gostuje u Čakovcu. Već su zaboravljena vremena kada je klub pod imenom »PIPO IPC« vedrio i oblačio hrvatskim rukometom dok je čelnik HRS-a bio Čakovčanin Željko Kavran. S imenom Čakovec domaćini su sada na čelu Druge lige sjever, u biti su trećeligaši, dva ranga natjecanja iza svojih riječkih gostiju.


– U Poreču smo loše ušli u utakmicu. Niti obrana niti napad nisu bili na pravoj razini i tako se nikako ne može dobiti Poreč u gostima, svladati tako čvrstu momčad. U obrani igraju stvarno jako, a pokolebali su nas bili i zdravstveni problemi. Tomljanović nije igrao, Načinović je igrao bolestan, Njegovan je ozlijedio leđa, moj brat Tin je igrao ozlijeđen. Jednostavno nismo mogli izgurati utakmicu onako kako smo htjeli – kaže mladi vratar Riječana Fran Lučin usred trilogije Zamećana.


Fran i suigrači nakon porečkog duela istrčavaju u Čakovcu, a u subotu doma igraju vrlo važan ligaški susret, u susjedskom derbiju dočekuju Umaga.




– Imamo težak ritam, riječ je o trima utakmicama u tjedan dana. Nadam se da smo fizički spremni i da ćemo to moći izdržati. U Čakovec idemo po pobjedu, oni su ipak drugoligaši. Tu moramo ići na pun pogodak. Naravno da se nadam da ćemo proći dalje u Kupu, u natjecanju u kojem imamo itekakvih ambicija. 


Utakmica u Čakovcu počinje u 19.30 sati.