Ambiciozni planovi

Rukometaši Zameta traže pojačanja za drugoligašku sezonu, Matija Golik jedna od najvećih želja

Igor Duvnjak

Matija Golik/Foto Arhiva NL

Matija Golik/Foto Arhiva NL

Osim želje za Golikom, u Zametu planiraju i osvježenje na vratarskoj poziciji, ali još ne izlaze u javnost s imenima



 


RIJEKA   Iskusni organizator igre Matija Golik u idućoj bi sezoni opet mogao odjenuti dres rukometaša Zameta, matičnog kluba iz kojeg je još 2018. godine prešao u mariborski Branik. Već duže vrijeme vodstvo riječkih rukometaša pregovara s igračkim iskusnikom, 30-godišnjakom koji igra trenutno u Drugoj ligi u Njemačkoj. Početkom tjedna očekuje se definitivan rasplet ove priče, a u Zametu vjeruju u povoljan ishod i dolazak igrača koji je u dugoj karijeri za Riječane igrao čak osam sezona.


Rukometaši Zameta ispali su iz najvišeg, premijerligaškog razreda i sada skiciraju momčad za prvoligašku sezonu, trener Mateo Hrvatin, koji je lani naprasno morao preuzeti kormilo bez da je pripremao i selekcionirao sastav, sada za to ima itekako vremena. Dolaskom Matije Golika imao bi niz kvalitetnih iskusnih igrača, poput Damira Vučka i Darija Černeke, dok je na desnoj strani ubojiti tandem Matija Perkov i Marko Pikec, inače treći strijelac netom okončane lige.




Osim želje za Golikom, u Zametu planiraju i osvježenje na vratarskoj poziciji, ali još ne izlaze u javnost s imenima. Trener Mateo Hrvatin je napravio plan priprema za novu sezonu u Prvoj ligi – jug u kojoj će Rijeka imati gradski derbi između Zameta i Kozale, a spominje i odlazak na kratke pripreme u Gorski kotar, ističući da to riječkoj momčadi nije bilo omogućeno godinama.