Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta privremeno ostali bez važnog igrača, Marko Mrakovčić preskače prvi dio sezone

Igor Duvnjak

Marko Mrakovčić/Foto V. KARUZA

Marko Mrakovčić/Foto V. KARUZA

Mrakovčić, jedan od itekako bitnih igrača u postavi trenera Igora Marijanovića, bit će odsutan iz rukometa zbog osobnih obaveza, koje ne može uskladiti s onim sportskim s obzirom na to da priprema pravosudni ispit



RIJEKA Marko Mrakovčić ipak neće igrati u prvom dijelu sezone, momčad rukometaša Zameta će do zimske pauze biti lišena pomoći ovog polivalentnog, borbenog i iskusnog vanjskog igrača. Vijest je to iz redova Zamećana u ljetnoj stanci dok se bliži početak priprema za novu sezonu Paket 24 Premijer lige. Mrakovčić, jedan od itekako bitnih igrača u postavi trenera Igora Marijanovića, bit će odsutan iz rukometa zbog osobnih obaveza, koje ne može uskladiti s onim sportskim s obzirom na to da priprema pravosudni ispit. Tome mora posvetiti toliko vremena da ne može onda biti prisutan na uobičajenim treninzima i, naravno, igrati utakmice.


U međuvremenu je samo potvrđen odlazak u inozemstvo jednog od najistaknutijih Zamećana u prošloj sezoni, pivota Tomislava Kvasteka, koji se na koncu odlučio za odabir jedne od ponuda koje su proteklih dana bile pred njim. Odlazi u Mađarsku, a njegov je novi klub novi prvoligaš Budai Fakasok.


Vodstvo riječkog prvoligaša je već ranije, u nastojanju popunjavanja rupe nastale Kvastekovim odlaskom, angažiralo Franka Krstića, koji je proteklih sezona igrao za Valpovku. Riječani, koji igraju u A skupini premijerligaškog nadmetanja s našičkim Nexeom, Varaždinom 1930, Rudarom iz Ruda, Ribolom Kaštelom te Metković Mehanikom, htjeli ne htjeli, moraju nešto utržiti na ljetnom rukometnom mercatu kako bi imali kompetitivan sastav za skorašnje zahtjevno natjecanje. Vodstvo Zameta tako već neko vrijeme uvjerava kako je u intenzivnim pregovorima sa željenim pojačanjima, konkretno kako se razgovara oko dovođenja jednog ili čak dva vanjska igrača, no iz kluba još uvijek ne žele izlaziti u javnost s imenima onih koji bi u novoj sezoni trebali nositi dres riječkog premijerligaša.