Rukometni Kupovi

Riječki vratar u redovima Vojvodine osvojio Europski kup, Katarina Ježić danas igra finale Lige prvakinja

Portal Novi list

Rukometaši Vojvodine s trofejom/Foto Facebook RK Vojvodina

Rukometaši Vojvodine s trofejom/Foto Facebook RK Vojvodina

Fran Lučin imao je 11 obrana u pobjedi Vojvodine u Stavangeru, a Katarina Ježić zabila je četiri gola u polufinalnoj pobjedi Vipersa nad Gyorijem



STAVANGER Rukometaši novosadske Vojvodine pobjednici su EHF Europskog kupa, trećeg po snazi europskog klupskog natjecanja, nakon što su u finalu svladali branitelja naslova, norveški Naerbo, u obje utakmice. Vojvodina je u prvom dvoboju odigranom u Novom Sadu slavila 30:23, a jučer su u Stavangeru slavili 25:23 te trofej osvojio uvjerljivim ukupnim rezultatom 55:46.


Klubu iz Novog Sada ovo je bio prvi finale u nekom europskom natjecanju pod okriljem EHF-a, a svoj obol osvajanju titule dao je i riječki vratar Fran Lučin, koji je imao 11 obrana.


Rukometašice norveškog Vipersa iz Kristiansanda prve su finalistice Lige prvakinja, braniteljice naslova su u reprizi prošlogodišnjeg finala svladale mađarski Gyori ETO 37:35 (23:18). Kapetanica hrvatske reprezentacije, Novljanka Katarina Ježić, koja igra za Vipers, postigla je četiri pogotka uz stopostotnu realizaciju.




Rukometašice Vipersa danas će imati priliku osvojiti treći uzastopni naslov europskih prvakinja, a suparnice u finalu bit će Ferencvaros, koji je nadigrao danski Esbjerg 30:29 (13:17) u dramatičnoj završnici. Naime, Esbjerg je u posljednjoj minuti izjednačio na 29:29, ali je Emily Bolk udarcem s više od deset metara tri sekunde prije kraja susreta osigurala veliko slavlje mađarskih navijača.