Rukometna Liga prvaka

Riječki rukometni dragulj odveo Wislu Plock do pobjede nad Gudmeom u Ligi prvaka, postigao je sedam golova

Hina

Tin Lučin/Foto REUTERS

Tin Lučin/Foto REUTERS

Ante Ivanković najefikasniji u porazu Celja od BarceloneZAGREB U susretu trećeg kola A skupine rukometne Lige prvaka Wisla Plock je pobijedila GOG Gudme sa 31-27, uz sjajnu predstavu hrvatskog rukometaša Tina Lučina koji je zabio sedam golova.


Gosti su bolje otvorili susret, poveli su 2-0, pa 5-2, međutim Wisla je serijom 5-0 okrenula rezultat, zatim držala prednost i na poluvrijeme otišla s vodstvom 17-14.


U nastavku susreta poljski sastav je cijelo vrijeme vodio, u pojedinim trenucima i s pet razlike, a na koncu je završilo 31-27.
Wislu je do pobjede predvodio hrvatski rukometaš Tin Lučin sa sedam golova, dok su Tomas Pirock, Dimitri Žitnikov, te Mark Sergi Kosorotov zabili po četiri gola. Lovro Mihić i Leon Šušnja dodali su po jedan pogodak, a Kristian Pilipović je sakupio osam obrana. U suparničkim redovima Jerry Tolbrng i Simon Pytlick su zabili po šest golova.


Bila je to druga pobjeda poljskog sastava i prvi poraz Danaca. Na ljestvici skupine vodi Veszprem sa šest bodova, PSG, Magdeborg i Wisla imaju po četiri boda. GOG je ostao na tri boda, PPD Zagreb ima dva, Dinamo jedan, a Porto je posljednji bez bodova.


U susretu iz B skupine Barcelona je očekivano pobijedila Celje Pivovarnu Laško sa 38-30 ostvarivši i treću pobjedu u skupini.


Španjolski sastav su predvodili Dika Mem sa 10 i Hampus Wanne sa sedam golova, dok je hrvatski rukometaš Luka Cindrić postigao jedan pogodak. U redovima Pivovarne Laško najefikasniji je bio naš Ante Ivanković sa sedam golova.


U ranije odigranom susretu THW Kiel je pobijedio Pick Szeged sa 34-29 uz dva gola Domagoja Duvnjaka.


Njemački sastav predvodili su Niclas Ekberg sa šest i Harald Reinkind s pet pogodaka, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Miklos Rosta s pet i Imanol Garciandia Alustiza sa četiri gola. Mirko Alilović je imao 10 obrana.


Nantes je sa 41-30 porazio Elverum.


Na ljestvici vodi Barca sa šest bodova, Kiel, Aalborg, Nantes i Kielce imaju po četiri boda, Celje je na dva, dok su Pick Szeged i Elverum na “nuli”.