Sjajna predstava

Riječki rukometaš junak Nexea: “Za ovaj osjećaj svaki sportaš radi cijeli život”

Hina

Halil Jaganjac/Foto: PIXSELL

Halil Jaganjac/Foto: PIXSELL

Halil Jaganjac predvodio je hrvatski sastav sa 12 golova



Rukometaši Nexea ostvarili su najveći uspjeh u klupskoj povijesti izborivši plasman na završni turnir EHF Europske lige koji će se igrati 28. i 29. svibnja.


Nexe je u uzvratnom susretu četvrtfinala na gostovanju kod GOG Gumea odigrao 37-37 obranivši tako pet golova prednosti (32-27) iz prve utakmice. Našićani su ostvarili fantastičan uspjeh, svoju europsku priču započeli su u prvoj rundi  kvalifikacija doguravši do završnog turnira.


Plasman na Final Four izborila je i Benfica protiv Gorenje Velenja (27-27, 36-29), Magdeburg protiv Nantesa (30-28, 28-25), te Orlen Wisla Plock protiv Kadetten Schaffhausena (35-22, 33-31).




“Ne znam koji je rezultat na kraju, jedino je važno da smo prošli. To mi je jedno važno. Nexe iz Našica se plasirao na Final Four. Tu počinje i završava sve,” kazao je najbolji igrač utakmice Halil Jaganjac koji je predvodio hrvatski sastav sa 12 golova.


“U nama ima još snage. Danas ćemo malo uživati, za ovaj osjećaj svaki sportaš radi cijeli život,” dodao je.


Odličan je bio i Predrag Vejin koji je zabio šest golova.


“Teško je sada nešto reći. Volim ove dečke i ekipu, ovo što radimo ove sezone je čudo. Pišemo povijest,” kazao je Vejin.


Sjajnu predstavu pružili su i vratari Mihailo Radovanović i Dominik Kuzmanović sa ukupno 17 obrana.


“Dobro smo se nadovezali. On je branio prvo, ja drugo poluvrijeme. Ekipa je fantastična, nakon ovakvog rezultata tko zna gdje nam je kraj. Sanjamo i dalje,” kazao je Kuzmanović.


Našičani su odlično ušli u susret, poveli su 3-1, pa 5-3 i 9-7. U 15. minuti su prvi put imali i tri gola prednosti (11-8), a u 21. minuti i velikih +4 (17-13). Nažalost, završnica prvog dijela pripala je danskom sastavu koji je serijom 6-1 stigao do prvog vodstva na utakmici (19-18), a na poluvrijeme otišao s dva pogotka viška (22-20).


U prvom dijelu odlični su bili Halil Jaganjac sa šest i Predrag Vejin s pet pogodaka, dok je Mihailo Radovanović sakupio sedam obrana. Kod domaćina u prvom poluvremenu najviše muka zadavao je Simon Bogetoft Pytlick sa sedam golova.


Gudme je bolje ušao u nastavak i u 35. minuti domaćin je imao +4 (26-22) i napad za anuliranje zaostatka iz prvog susreta. No, Nexe je na danski nalet fantasično odgovorio serijom 6-0 okrenuvši rezultat u svoju korist (28-26). U posljednju četvrtinu utakmice Nexe je ušao sa četiri gola prednosti (31-27) što je u uz plus pet iz prve utakmice bilo dovoljno za mirnu završnicu. Na koncu je završilo 37-37.


Nexe su do velikog uspjeha vukli Jaganjac sa 12 golova, Vejin sa sedam i Marin Jelinić sa šest golova. Odlično su bili i vratari Radovanović (10) i Dominik Kuzmanović (7) sa ukupno 17 obrana.


U danskim redovima najefikasniji su bili Pytlick sa 11 i Jerry Tolbring s osam golova.