Dejana Milosavljević

Riječka rukometna reprezentativka uoči doigravanja za SP: “Jedva čekam utakmice sa Slovačkom”

Igor Duvnjak

Dajana Milosavljević/Foto PIXSELL

Dajana Milosavljević/Foto PIXSELL

Slovakinje igraju dosta brzu igru. Treba nam dobra obrana s dobrim vratarkama, što bi omogućilo naše lake pogotke. To bi trebalo biti najbolje rješenje, nadam se da ćemo pobijediti - kaže Dejana



RIJEKA  Riječanka Dejana Milosavljević, jedna od uzdanica hrvatske rukometne reprezentacije, nalazi se među igračicama koje je izbornik Nenad Šoštarić pozvao među najbolje kako bi se u što jačem sastavu Hrvatska suprotstavila Slovačkoj u utakmicama doigravanja za Svjetsko prvenstvo. Izbornik ima postavu daleko od idealne, dovoljno je spomenuti da mu nedostaju Ćamila Mičijević i Ana Debelić, no »koga nema, bez njega se mora«, stara je sportska poruka. Dejana iza sebe ima neugodno razdoblje prožeto nikada dobrodošlim ozljedama, tim je zadovoljnija povratkom na parket na kojem može iznova iskazati svoje kvalitete vrsne vanjske igračice.


– U svojoj klupskoj sezoni nisam krenula baš najbolje – kaže Dejana Milosavljević s reprezentativnog okupljanja u Prelogu, nekadašnja igračica riječkih klubova, već pomalo zaboravljenog Orijent Presoflexa i Zameta, nakon kojih je odlazila u razne druge sredine, a potom se odlučila za mađarski Siofok. U svemu se ne mogu zaobići njezine »Tantalove muke« s ozljedama koje su joj obilježili protekli tijek sezone. – Taman prije prve utakmice u sezoni sam se ozlijedila, riječ je o ozljedi dviju kosti dlana. Zbog toga sam morala biti podvrgnuta operativnom zahvatu, nije prošlo sve najbolje, te sam, između ostalog, morala propustiti i Europsko prvenstvo u studenome prošle godine. Kada sam se vratila na teren, ozlijedila sam palac na ruci, tako da sam propustila novih mjesec dana sezone, no nadam se da će biti sve u redu. Prošlih nekoliko mjeseci je, hvala Bogu, sve u redu.


U Siofoku, međunarodni uglednoj rukometnoj sredini kojom je i ona zadovoljna, o Dejani imaju samo riječi hvale.


Uigravanje




– Naš klub je dobar, dobro je i lijepo organiziran te dobro uređen, a gledajući šire, uza sve ovo činjenica je i da je mađarska liga jedna od jačih u Europi, tako da ispada da nam je svaka utakmica uzbudljiva. Ukupno gledano, o svemu ondje mogu reći samo sve najbolje.


Dejana Milosavljević i njezine reprezentativne prijateljice sada moraju ekspresno promijeniti temu za razmišljanje, ne brinu sad o osvajanju ligaških bodova, već se, kao i njihove slovačke suparnice, kratkim pripremama moraju adaptirati na reprezentativne obaveze, nastojeći se u tom kratkom periodu adekvatno uigrati za zahtjevne nastupe. Riječkoj rukometašici, naravno, ovo okupljanje i skorašnji nastupi znače tim više jer se uspjela vratiti nakon prisilne pauze uzrokovane ozljedama.


– Jasno da je uvijek san doći u reprezentaciju. Eto, nakon dugog vremena i ozljeda opet sam tu, vratila sam se. Sad, naravno, jedva čekam dvije utakmice sa Slovakinjama koje su pred nama.


Pred Hrvatskom i Slovačkom je kratko vrijeme tijekom kojeg igračice pristigle s raznih strana izmjenjuju pozdrave i dojmove te se pokušavaju čim bolje ukomponirati u skladne cjeline za ove izazovne duele.


– Zapravo je često tako, okupimo se i imamo tek nekoliko dana da se spremimo nabrzinu za utakmice. To pogotovo kada nas očekuju dvije utakmice. Mislim da će biti uzbudljivo, ali se nadam da ćemo ih uspješno završiti.


Obrana


U predvečerje ovakvih duela nastoji se čim bolje proniknuti u suparničku igru, uvidjeti koje su konkurentske dobre i loše strane u igri i čim spremnije dočekati izlazak na parket.


– Naravno da dosta toga znamo o Slovačkoj, između ostalog, na pripremama gledamo i nekoliko njihovih prošlih utakmica, analiziramo kako su igrale. Mislim tu i na njihov susret sa Slovenijom. Uz to znamo i kako njihove igračice igraju u svojim klubovima, spremamo se i jasno da ćemo dati sve od sebe.


I Dejana Milosavljević je dio velikog rukometnog zbora iz kojeg se kao refren ponavlja stalni apel na igranje što čvršće i agresivnije obrane, vrijedi to i za ovu hrvatsku utakmicu sa Slovakinjama, koja se igra u slovačkoj Šali u danu kada kršćanski svijet pohodi obrede Velikog petka (19 sati). Uzvrat je na rasporedu 14. travnja u Slavonskom Brodu.


– Slovakinje igraju dosta brzu igru. Nama, kao i uvijek, treba dobra obrana s dobrim vratarkama, što bi omogućilo naše lake pogotke. To bi trebalo biti najbolje rješenje za nas, a mi ćemo dati sve od sebe da budemo dobre i u napadu i u obrani, tako da se nadam da ćemo uspjeti pobijediti. Ja ću svakako nastojati pružiti sve od sebe da bih dala svoj doprinos u duelima sa Slovačkom.