32. izdanje

Ovog vikenda na Kozali će se održati tradicionalni rukometni memorijal Zvonimir Škerl. Stiže 500 mladih igrača

Igor Duvnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec



RIJEKA – Vrijeme leti, prolaze dani, godine, desetljeća, ali riječki im rukomet, konkretno onaj kozalski, uspješno prkosi održavanjem lijepih tradicija. Riječ je o već 32. Memorijalu Zvonimir Škerl, koji MRK Kozala održava u spomen na svojeg sjajnog igrača još iz dana rukometa na asfaltu, na koji je popularni »Škero« padao kao na tepih. Talentirani mladić, koji se na Kozali naigrao rukometa, kao i njegov mlađi brat Vili s Dubravkom Konjuhom, Predragom Zinaićem, susjedom iz zgrade te ostalim Kozalčanima, hrabro je branio domovinu u Domovinskom ratu te je svoj mladi život ostavio na oltaru domovine.


Dok seniorsku ekipu Kozale očekuje uvijek neugodna borba za ostanak na prvoligaškom jugu, na parketu dvorane Dinko Lukarić će se ovog vikenda odvijati okupljanje rukometne budućnosti na tradicionalnom turniru, organizatori očekuju da će na starom parketu u ta dva dana nastupiti više od petstotina mladih rukometaša i rukometašica koji će se nadmetati u pet uzrasnih kategorija.


U subotu će igrati oni najmlađi u kategoriji mini rukometa, dok će u nedjelju snage odmjeriti rukometaši do 15 godina. Uoči turnira organizatori iz Kozale istaknuli su da su izrazito ponosni da već 32 godine mogu održavati tradiciju rukometnog okupljanja na početku svake nove godine, a sve u čast i sjećanje na svojeg kapetana te što mogu okupiti toliki broj mladih rukometaša pod krov dvorane.




Natjecanje počinje u subotu od 10 sati, a trajat će do 17 sati, nakon čega je predviđena dodjela nagrada. U nedjelju će momčadi također krenuti s natjecanjem u 10 sati, a završetak te dodjela nagrada će se održati nešto iza 17.30 sati.


Organizaciju turnira, uz rukometaše Kozale, potpisuje i udruga branitelja 128. brigade Sv. Vid te Mjesni odbor Brašćine-Pulac.