Svečanost

Obilježeno 30 godina memorijalnog rukometnog turnira Zvonimir Škerl

Portal Novi list

Foto MRK Kozala

Foto MRK Kozala

Turnir se održava u sjećanje na kapetana MRK Kozala, Zvonimira Škerla, koji je poginuo u Domovinskom ratuOvog vikenda održava se jubilarno, 30. izdanje memorijalnog rukometnog turnira Zvonimir Škerl, a Muški rukometni klub Kozala na prigodnoj svečanosti zahvalio je svima koji su u 30 godina pomogli na promociji i organizaciji turnira.


Podsjetimo, ovaj se rukometni turnir održava u sjećanje na preminulog kapetana MRK Kozala, koji je svoj mladi život ostavio na oltaru domovine.

Zvonimir Škerl (Rijeka, 1962. – Perušić, 1992.) bio je istaknuti sugrađanin s Kozale, dugogodišnji poznati član i kapetan rukometnog kluba „Kozala“, hrvatski branitelj i pripadnik 128. brigade Hrvatske vojske.


U Domovinskom ratu bio je stacioniran na ličkom ratištu gdje je i poginuo u neprijateljskom napadu u mjestu Ibrišići kod Perušića 19. siječnja 1992.


Na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora Kozala Gradsko vijeće Grada Rijeke u srpnju 2020. godine do tada neimenovani park na Kozali imenovalo Parkom Zvonimira Škerla.Na svečanosti u povodu 30 godina turnira posebnom plaketom nagrađeni su Romano Rubinić, kao jedan od pokretača turnira, Grad Rijeka, Udruga veterana 128. brigade HV-a Sv. Vid, MO Brašćine-Pulac, Udruga hrvatskih rukometnih sudaca PGŽ-a, Rukometni savez PGŽ-a te nezavisni vijećnik MO Kozala Kristian Starčić, kao pokretač inicijative za preimenovanje parka na Kozali u Park Zvonimira Škerla.


Na svečanosti su pjevale članice zbora Vrelo iz Fužina.


Trideseto izdanje memorijala bit će održano 15. i 16. siječnja u dvorani Dinko Lukarić. U subotu igraju dječaci do 15 godina starosti, a u nedjelju oni najmlađi. Natjecat će se 34 momčadi u četiri kategorije.


Turnir organiziraju MRK Kozala, Udruga 128. brigade HV-a Sv. Vid i Mjesni odbor Brašćine-Pulac.