Ruganje svima ostalima

Nikola Karabatić je igrao pozitivan! EHF je to dopustio pod objašnjenje da ima dovoljnu razinu antitijela i zato nije opasan za okolinu!

Portal Novi list

Nikola Karabatić/Foto REUTERS

Nikola Karabatić/Foto REUTERS

"Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen Covidom. Na temelju njegove razine antitijela procijenili smo da smije igrati", objavili su iz EHF-a



RIJEKA Makedonski portali prenose nevjerojatnu vijest s EURO-a u rukometu. Nikola Karabatić bio je pozitivan na testu za koronu nakon utakmice Francuske i Nizozemske prošloga četvrtka, ali je unatoč tome mogao nastupiti protiv Islanda u subotu. Sve to zahvaljujući EHF-u koji mu je dozvolio nastup pod objašnjenjem da je koronu prebolio u prosincu i da “ne predstavlja opasnost za okolinu jer ima visoku razinu antitijela”.


“Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen Covidom. Na temelju njegove razine antitijela procijenili smo da smije igrati”, odgovorili su iz EHF-a, koji se ovom odlukom otvoreno narugao svima ostalima koji su prvo morali osigurati obvezno cijepljenje (EHF je jedina europska sportske federacija  koja na tome inzistira!) za sve svoje igrače i trenere, a onda ih i svakodnevno testirati, te na pojavu pozitivnog nalaza izolirati i onda pozivati nove igrače.