Filip Glavaš

Navijačimo želimo priuštimo dobre utakmice sa Zagrebom, Nexeom, Dubravom…

Igor Duvnjak

Filip Glavaš (Zamet)/Foto Arhiva NL

Filip Glavaš (Zamet)/Foto Arhiva NL

Ovdje se nalazi ogroman potencijal, mislim da niti mi sami toga nismo svjesni, kao što je rekao naš team menager Boris Konjuh, kakve dijamante imamo. Rezultati polako dolaze - kaže golgeter Zamećana



RIJEKA Razigrana mladost rukometaša Zameta je uvećala bodovnu kolekciju pobjedom nad vinkovačkom Spačvom, razbivši u početku iluzije slavonskim gostima o eventualnom uspjehu u Rijeci. Lučonoša igre Tin Lučin, neprelazni Veron Načinović i ostali igrači trenera Nedeljka Lalića su od početka čvrsto i sigurno uhvatili kormilo utakmice, bilo je dojmljivo kako su cijelo vrijeme kontrolirali igru i rezultat te su osigurali sigurnu pobjedu znatno prije posljednjeg zvuka sirene. Bilo je očito njihovo zadovoljstvo ostvarenim, već je i posljednji gledatelj napustio tribine zametske dvorane, a iz Zametove svlačionice se nadaleko moglo čuti pjesmu zadovoljnih pobjednika.


Ambicije


– To nam je bila jako bitna utakmica, kako ju je i najavio ovog puta naš fantastični vratar Marin Sorić. Bila nam je važna zbog priključka za Ligu za prvaka jer imamo ambicija za to – kazao je Filip Glavaš, golgeter utakmice s osam pogodaka.


Zamećani su imali širok spektar od devet strijelaca, u tu listu se uspio upisati i Tin Tomljanović iako je zaigrao samo nekoliko minuta. Zahuktali Zamećani imaju šest pobjeda u proteklih devet utakmica.




– Imamo potencijala, imamo želju ući u Ligu za prvaka.


Ova generacija kao da želi tragom nekih svojih davnih prethodnika, kojima je obrana bila zaštitni znak igre. Zamećani su u protekla dva nastupa s konkurentima iz Labina i Vinkovaca igrali odličnu obranu.


– Radili smo na tome, cijeli tijek priprema smo nešto »kemijali« oko toga. Rotirali smo se, u repertoar smo dodali još i zonu »5-1«. S njom pokušavamo malo iznenaditi suparnike. Uz to smo dodatno učvrstili obranu »6-0«, uigrali smo se. Ide nam samo na bolje, ja se nadam da će nas zdravlje svih poslužiti i da ulaskom u Ligu za prvaka ovoj publici priuštimo dobre utakmice s PPD Zagrebom, Nexeom, Dubravom…


Matošević


Marin Sorić je imao čak 21 obranu, doda li se i sedmerac Frana Lučina, takav učinak vratati Zamećana nisu imali od ere slavnih reprezentativaca, Valtera Matoševića te potom Ivana Stevanovića.


– Valter Matošević svaki dan radi s našim vratarima i apsolutno ga treba pohvaliti. Očito ih je posložio, daje im korisne savjete, a i oni se trude, na svakom treningu rade sto posto i kada se netko trudi, rezultat dođe.


Zamećani proteklim nastupima samo potvrđuju velike mogućnosti ove ekipe.


– Ovdje se nalazi ogroman potencijal, mislim da niti mi sami toga nismo svjesni, kao što je rekao naš team menager Boris Konjuh, kakve dijamante imamo. Rezultati polako dolaze.


Zamet je definitivno uhvatio priključak s konkurencijom za Ligu za prvaka tri kola do kraja, sada međutim, gostuje kod Poreča, momčadi s vrha.


– Teže utakmice ne može biti, a nama je imperativ pobijediti budući da nam je to također ključna utakmica za Ligu za prvaka. Moramo ići na glavu, dati sve od sebe. Oni su posložena ekipa. Imaju iskusnog Mataju, Perića i Rađakovića, njih trojica nose njihovu ekipu. Tu je i pivot Pribetić. Imaju fantastičnu ekipu, konkuriraju za prvo mjesto. Naše šanse su dosta dobre, trebamo dobiti tu utakmicu i mislim da smo onda ostvarili cilj – poručio je Filip Glavaš.