Zalet za SP

Juniorska rukometna reprezentacija na pripremama u Delnicama

Marinko Krmpotić

Rukometni reprezenativci uživaju u goranskom zraku/M. KRMPOTIĆ

Rukometni reprezenativci uživaju u goranskom zraku/M. KRMPOTIĆ



DELNICE Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija u miru goranskog okružja i znatno ugodnijim temperaturama od onih koje trenutačno vladaju uz obalu provodi dio završnih priprema uoči Svjetskoga prvenstva, koje počinje 16. srpnja u Španjolskoj.


– Ovih šest dana u Delnicama vrlo nam je bitno jer je riječ o svojevrsnoj međufazi budući da je nekim igračima sezona završila pred 15 dana, a po završetku SP-a mnogi će se vratiti u svoje klubove i početi pripreme. Zbog svega toga ove su pripreme posebne. Moraju biti kratke i najbitnije je osvježiti igrače u ovoj međusezoni i pripremiti ih za naporan ritam od osam do devet utakmica koliko ćemo ih odigrati u 12 ili 13 dana u Španjolskoj. Zato u ovoj fazi kombiniramo fitness, kondiciju i nešto malo rukometa – govori izbornik Davor Dominiković.


Hrvatska će svoje utakmice igrati u gradiću Pontevedra. Prva je utakmica protiv Kosova, potom slijedi dan pauze pa utakmice protiv Brazila i Mađarska pa dan odmora te završni dio grupne faze s utakmicama protiv Bahraina i Portugala. Poznavatelji rukometa znaju da su najozbiljniji protivnici iz ove skupine Brazil, Mađarska i Portugal, a zadatak je biti među prve četiri koje potom kup sustavom nastavljaju natjecanje koje donosi nove oglede sa vrlo jakim ekipama.




– Vjerujem da ćemo ući među prve četiri ekipe, ali koga god dobijemo iz suprotne grupe bit će jako teško, iako imamo vrlo kvalitetnu ekipu. Većina njih igra u jakim klubovima, niz njih odigrao je i utakmice u Ligi prvaka ili nastupa za jake klubove – rekao je Dominiković. (M. K.)