Riječanin seli u Poljsku

IVAN STEVANOVIĆ: Radujem se, Wisla je vrhunska ekipa

Kristian Sirotich

Ivan Stevanović/Foto Arhiva NL

Ivan Stevanović/Foto Arhiva NL

. Nadam se da ću ove dvije posljednje godine ugovora u karijeri jako dobro odraditi - govori 37-godišnji Riječanin



RIJEKA Ivan Stevanović od iduće će sezone nositi dres Wisle Plock, jednog od najboljih poljskih klubova, što je prošle sezone (i prethodnih nekoliko op.a.) sezonu završavao s titulom viceprvaka. Prije tri godine Stevanović je dres Zagreba zamijenio onim švicarskog Schaffhausena, sada će stati među vratnice Wisle.


– Potpisao sam još na zimu, sad će se taj prelazak realizirati – kaže Ivan Stevanović, koji trenutačno s obitelji uživa na godišnjem odmoru na otoku Krku. – Radujem se, riječ je o vrhunskoj ekipi u kojoj ima puno naših igrača pa će biti puno lakše, a jedan od njih je i Riječanin Renato Sulić. Tu su i Lovro Mihić, Leon Šušnja, imamo i dva slovenska reprezentativca… Jako dobra ekipa. Nadam se da ću ove dvije posljednje godine ugovora u karijeri jako dobro odraditi – govori 37-godišnji Riječanin, koji razmišlja na potpuno razumljiv način. No, lako se mišljenje mijenja kada igraš u u ekipi u kojoj je jedan od nositelja i Renato Sulić. Sulić je najbolji primjer za takvo nešto.


– Ma, što reći o tome? Ja sam vratar, ali on još igra, a igrati na takvoj razini na kojoj on igra u njegovim godinama i za tako vrhunske klubove, to je zaista vrijedno divljenja. Malo je takvih sportaša kao što je Renato. Moralo bi se puno stvari posložiti da promijenim mišljenje, ali nikad se ne zna – nastavit će Ivan, koji je sjajnim obranama u Zametu i Poreču na sebe prvi put skrenuo pozornost rukometne javnosti i zaradio prvi reprezentativni poziv još 2007. godine, ali je pravu reprezentativnu premijeru čekao još devet godina. I od reprezentacije se oprostio, jesu li ta vrata definitivno zatvorena?




– Naravno da sam tu ako bi nešto zatrebalo, ali sada ima dovoljno mladih i jako dobrih igrača, a osim toga nisam više u godinama u kojima bih bio spreman na tako velika odricanja. Primjerice, iduće sezone održavaju se Olimpijske igre, ali tu su tri velika natjecanja. Europsko prvenstvo, Olimpijske igre pa na kraju i Svjetsko prvenstvo. A tu je i šezdesetak utakmica tijekom sezone za klub. Dakle, tijekom čitave godine praktički bez odmora – nastavit će Stevanović, koji zato sada nadoknađuje ono što možda nekih minulih sezona zbog klupskih i reprezentativnih obaveza nije mogao. U Puntu, na otoku Krku, uživa u blagodatima ljeta sa svojim najbližima.


– Pripreme s Wislom počinju mi tek 20. srpnja, a sezona mi je završila 1. lipnja. Dakle, do sada sam imao 25 dana, sada imam još 25 dana, tako da se ne mogu požaliti. Nije loše – zaključit će Stevanović, kojemu je Wisla deveti klub u karijeri.