EP rukometaša

Hrvatski rukometaši preselili iz Szegeda u Budimpeštu: “Ostvarili smo ono po što smo došli, ali…”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Pripremamo se isključivo za Crnu Goru. Takav je moto ove godine - gol po gol, obrana po obrana, utakmica po utakmica - rekao je vratar Mate Šunjić



SZEGED Hrvatska rukometna reprezentacija je u utorak u jutarnjim satima otputovala iz Szegeda u Budimpeštu gdje nastavlja Europsko prvenstvo, a hrvatski reprezentativci Ante Gadža i Mate Šunjić ističu da su unatoč svim problemima s kojom je reprezentacija bila suočena pokazali zajedništvo i borbenost.


Za sada poznata su dva hrvatska protivnika u drugom krugu: Crna Gora i Danska, a večeras će se saznati još dva protivnika iz skupine B. Po dolasku u Budimpeštu, reprezentaciju očekuje uobičajeno PCR testiranje. Ranije Covid – 19 pozitivni igrači do daljnjega su u izolaciji.


Gadža i Šunjić ne skrivaju zadovoljstvo prolaskom u drugi krug natjecanja i obojica ocjenjuju da Hrvatsku protiv Crne Gore, sljedećeg suparnika na EP, čeka težak zadatak.




“Ovo je veliki uspjeh, zadovoljni smo jer smo imali dosta problema. Svaku je utakmicu igrala druga postava, dolazili smo, testirali se, čekali rezultate, ali uvijek nas je krasila ista stvar – borba, zajedništvo  i želja i mislim da smo tu pokazali da smo stvarno na visokom nivou”, kazao je Ante Gadža napominjući kako su oba sljedeća suparnika Hrvatske na EP ozbiljna.


Crna Gora je napravila veliki rezultat, znamo da su borbeni, igraju čvrstu 5-1 obranu. Bit će to teška utakmica. A za Dance se zna da dominiraju i mislim da će u subotu to biti dobra utakmica”, dodao je.


Mate Šunjić ističe kako je su on i njegovi suigrači ostvarili ono po što su došli iako su bili suočeni s brojnim problemima.


“Ostvarili smo ono po što smo došli, a to je plasman u drugi krug. Dobro dobro reagirali na sve probleme, ali tako smo se dogovorili u startu i stožer je reagirao pozitivno na sve nedaće. Sad smo sretni i zadovoljni što idemo u Budimpeštu”, kazao je Šunjić.


“Nitko nije očekivao da ćemo imati toliko slučajeva i da ćemo ostati svaki dan bez jednog ili dva člana ekipe. Ali uspjeli smo ostati koncentrirani i plasirati se”, istaknuo je vratar hrvatske reprezentacije.


“Pripremamo se isključivo za Crnu Goru. Takav je moto ove godine – gol po gol, obrana po obrana, utakmica po utakmica. Bit će to zahtjevna utakmica, Crna je Gora pokazala protiv Makedonije i Slovenije da ima dobru ekipu i koheziju, ali mislim da ćemo se uspjeti pripremiti”, dodao je napominjući da svi čekaju pozitivne vijesti što se tiče zaraženih suigrača.


Hrvatska u 1. kolu drugog kruga 20. siječnja igra protiv Crne Gore, a dva dana kasnije suparnik će nam biti Danska. Nakon toga slijede još dvije utakmice 24. i 26. siječnja, protiv pobjednika skupine B te protiv drugoplasirane ekipe iz te skupine.