Okupljanje u Zagrebu

Hrvatske rukometašice počele pripreme za EURO-u koji bi se trebao održati u prosincu

Hina

Nenad Šoštarić/Foto PIXSELL

Nenad Šoštarić/Foto PIXSELL

U ponedjeljak je u HRS stigla informacija iz Koprivnice o novom proboju koronavirusa u Podravka Vegetu



ZAGREB  Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu i odmah nakon testiranja na koronavirus krenula na pripreme u Poreč.


U Poreču će se obaviti završne pripreme za Europsko prvenstvo koje će se od 3. do 20. prosinca  trebalo odigrati u Danskoj. Službene potvrde za održavanja EURA još nema, ali postoji najava da je Danska spremna prihvatiti organizaciju natjecanja nakon što je Norveška otkazala svoj dio. U Norveškoj je trebala biti i skupina C u kojoj su Hrvatska, Nizozemska, Srbija i Mađarska.


Europska rukometna federacija i Danski rukometni savez, naime, već danima su u pregovorima s danskim vlastima i zdravstvenom službom oko mogućnosti da ta zemlja prihvati organizaciju cijelog natjecanja nakon odustajanja Norveške.




U ponedjeljak je u HRS stigla informacija iz Koprivnice o novom proboju koronavirusa u Podravka Vegetu, iz koje je čak pet ključnih igračica nacionalne vrste. Uz sve prometne poteškoće, danas je spriječen dolazak Ane Debelić iz Rusije, pa će ona stići naknadno, kao i Ćamila Mićijević. Da bi mogao normalno trenirati, izbornik Nenad Šoštarić je s pričuvne liste pozvao Ines Domjan.


“Kao i svi ostali, i mi ćemo se krenuti pripremati i pokušati prvo vidjeti gdje smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na varijante taktike kako bi što spremniji ušli u prvenstvo”, kazao je izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije  Nenad Šoštarić.


“U ovoj cijeloj situaciji nije se igralo puno utakmica, do zadnjeg trenutka se nije znalo hoće li se održati. Tako da sam sretna i jedva čekam krenuti, gladna sam rukometa, vjerujem da smo svi. I evo, jedva čekamo da krene“, kazala je Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.