EP u rukometu

Hrvatske rukometašice ispale

Hina

Hrvatska je protiv Njemačke pala u samoj završnici, u igri nas je držala sjajna Andreja Penezić, prvi strijelac utakmice s 13 pogodaka, no ona nije mogla sama



U susretu drugog kola C skupine Europskog prvenstva hrvatske rukometašice su u Varaždinu izgubile od Njemačke s 26-24 (13-14), te ostale bez prilike da se bore za drugi krug.


Hrvatske rukometašice su s porazima protiv Šveđanki (30-28) i Nijemica (26-24) ispale sa EP-a, kojemu smo bili domaćini, i to nakon samo dva odigrana kola. Izabranice Vladimira Canjuge su najvaljivale borbu za medalju, ali se naše rukometašice podlegle velikom pritisku, izgubile prve dvije utakmice, te s obzirom da su Nizozemke i Šveđanke odigrale neriješeno, postala prva reprezentacija koja je izgubila sve šanse za plasman u drugi krug.


Hrvatska je protiv Njemačke pala u samoj završnici, u igri nas je držala sjajna Andreja Penezić, prvi strijelac utakmice s 13 pogodaka, no ona nije mogla sama. Već početkom utakmice Hrvatska je ostala bez Mirande Tatari, a time i bez opcija u napadu, dok su Nijemice znale iskoristiti naše tehničke pogreške. Porazno djeluje podatak na naše igračice nisu ubilježile nijedno isključenje, a Nijemice su 10 minuta igrale s igračicom manje, no ni to nije pomoglo.




Uz Penezić, kod naših je Sonja Bašić dala tri zgoditka, dok su Nijemice prevodile Susann Mueller i Evgenija Minevskaja s po pet golova, uz 13 obrana vratarke Schuelke. U prvom dijelu, kojeg je Hrvatska dobila s 14-13, briljirala je Penezić s osam zgoditaka iz deset udaraca, no u 12. minuti se teže ozlijedila Miranda Tatari za koju je prcvenstvo najvjerojatnije gotovo. Hrvatice su u 27. minuti imale prednost od tri gola (13-10), no na odmor se otišlo sa samo +1 za Hrvatsku. U drugom dijelu u 41. minuti Hrvatska je povela s 19-17, ali to nije dugo trajalo jer su pet minuta prije kraja Nijemice povele s 24-22. U zadnje četiri minute Elez je neobjašnjivo dvaput izgubila loptu, a dvije minute prije kraja Nijemica Susanne Mueller je zabila za 26-23 i to je bio kraj nada za Hrvatsku.


Nizozemska i Švedska imaju po 3 boda, Njemačka dva, a Hrvatska je bez bodova i šansi da se plasira među prve tri ekipe.


U ranije odigranom susretu skupine C Nizozemska i Švedska su igrale 30-30. U zadnjem kolu za dva dana Hrvatska igra protiv Nizozemske, dok se u drugom susretu sastaju Švedska i Njemačka.


HRVATSKA – NJEMAČKA 26-24 (14-13)


Pred 2500 gledatelja u Areni varaždin sudili su Florescu i Duta iz Rumunjske.


HRVATSKA: Žderić, Jelčić; Tatari , Benko, Grubišić, Gaće 1, Mićijević 1, Horvat 2, Elez 1, Penezić 13 (2), Ježić 1, Zebić, Milanović-Litre 1, Džono, Marić 1, Bašić 3.


NJEMAČKA: Schuelke, Woltering; Zapf, Lang, A. Mueller 1, Loerper, Minevskaja 5 (3), Naidzinavuicius, Steinbach, Althaus 3, Nadgornaja 3, S. Mueller 5, Huber 3, Geschke 3, Wohlbold 2, Schulze


Sedmerci: Hrvatska 2/2, Njemačka 3/4


Isključenja: Hrvatska 0 minuta, Njemačka 10 minuta