Pripreme rukometaša

Hrvatska rukometna reprezentacija završila pripreme za Španjolsku: “Europski prvaci su u punom treningu jer se spremaju za OI”

Hina

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Reprezentacija će u petak nakon odrađenog treninga i ručka krenuti put Zagreba gdje će prenoćiti, a onda u subotu, 26. lipnja, rano ujutro preko Zuericha i Porta otputovati u španjolski grad PontevedruPOREČ  Pomlađena hrvatska rukometna reprezentacija u petak u Poreču završava petodnevne pripreme za zaostalu utakmicu EHF Euro Cupa sa Španjolskom, te prijateljski susret s Egiptom.


Reprezentacija će u petak nakon odrađenog treninga i ručka krenuti put Zagreba gdje će prenoćiti, a onda u subotu, 26. lipnja, rano ujutro preko Zuericha i Porta otputovati u španjolski grad Pontevedru. Tamo će u nedjelju odigrati zaostali susret 3. kola EHF Euro Cupa protiv europskih prvaka Španjolaca, a dan kasnije prijateljski susret s Egiptom. Utakmica sa Španjolskom na rasporedu je u 20.00 sati, dok je meč sa Egiptom (28. lipnja) u 18.00 sati.


Izbornik Hrvoje Horvat prvobitno je pozvao 18 igrača na ovo okupljanje. Zbog ozljeda morali su otpasti Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević, pa su naknadne pozive dobili Gianfranco Pribetić i Marko Račić. S obzirom na to da je nekima sezona završena prije dva tjedna, a nekima u vikendu prije početka priprema, Miljenko Rak i njegov prvi suradnik Danijel Brajković imali su ozbiljnu zadaću dovesti cijelu ekipu u optimalno stanje.
Svi igrači izdržali su te napore bez problema i ozljeda. Paralelno s tim, izbornik Hrvoje Horvat radio je na ponavljanju i uigravanju osnovnih detalja iz igre hrvatske reprezentacije kakvu on ima u svojoj viziji. Svi su igrači, a tu je mnogo debitanata, bez većih problema usvojili te zahtjeve i pokazali nevjerojatnu upornost da se što prije uklope u sve igračke zamisli izbornika.


“Ovi mladi dečki daju sve od sebe, nije im lagano jer je kraj lipnja, ali motiv je ogroman. To se vidi po treningu i kad igramo na dva gola, oni su maksimalno fokusirani i trude se slijediti moju ideju. Što više treniramo vidim da je okupljanje bilo svrsishodno. Kad vidim koliko rade ne bi bilo loše da se oformi i B reprezentacija. Biti A reprezentativac se uči, tu ima jako puno novih stvari s kojima se oni nisu susreli”, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.


Potom se osvrnuo na susrete sa Španjolskom i Egiptom:


“Španjolska je taktički savršena, a Egipat dominira fizičkom snagom i 60 minuta drži visoki tempo. Španjolci su europski prvaci i u punom su treningu jer se spremaju za Olimpijske igre. Čeka nas iskusna ekipa, koja je od europskih reprezentacija najdulje na okupu. Oni kažnjavaju svaku grešku i upravo zbog toga želimo da naša mlada momčad igra ovako jake utakmice da vidimo koliko smo daleko od najvišeg nivoa”.