EURO rukometašica

Dankinje su držale u šaci Norvežanke, hrvatske rukometašice znaju što ih čeka u sudaru za povijesnu broncu

Portal Novi list

Dora Krsnik/Foto REUTERS

Dora Krsnik/Foto REUTERS

Danska je triput osvajala europsko prvenstvo, od toga dvaput kao domaćin natjecanja, a dvaput je gubila u finalu



HERNING Poraz od Francuske vrlo brzo nakon utakmice je arhiviran u redovima hrvatskih rukometašica, a počela je priprema za ogled za broncu protiv domaćina EURO-a Danske. Dankinje su odigrale sjajno prvo poluvrijeme, držale korak do posljednjih desetak minuta utakmice protiv Norvežanki, ali nisu uspjele izbjeći svoj treći ogled za europsku broncu. Nora Mork i suigračice pobijedile su 27:24.


– Mislim da je ovo bila najbolja utakmica Francuske, bile su jako agresivne i nama je bilo jako teško. Mislim da smo promašile puno zicera i imale smo dosta tehničkih pogrešaka. Te cure igraju u većim klubovima i ligama, dale smo sve od sebe, ali nije išlo. Dat ćemo sve od sebe u utakmici za treće mjesto – rekla je Dejana Milosavljević, Riječanka u redovima hrvatske reprezentacije.


Hrvatska reprezentacija će u nedjelju od 15.30 sati pokušati napraviti još jedno čudo i u srazu s Dankinjama probati doći do prvog odličja na velikim natjecanjima. Danska je triput osvajala europsko prvenstvo, od toga dvaput kao domaćin natjecanja, a dvaput je gubila u finalu. Finale se igra u nedjelju od 18 sati.




Norvežanke su rekorderke sa sedam naslova europskih prvakinja iz deset dosadašnjih nastupa u finalima. Dvaput su gubile od Dankinja na prvenstvima kojima je Danska bila domaćin, a izgubile su i finale 2012. u Srbiji od Crne Gore, u utakmici s dva produžetka. Norveška ima i jednu broncu.


Francuskinje će drugi put zaredom igrati u finalu. Prije dvije godine su pred svojima navijačima u finalu nadigrale Ruskinje (24-21).