EURO rukometašica

Nenad Šoštarić nakon ždrijeba za EURO: “U Ljubljani ćemo imati osmog igrača”

Hina

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Nenad Šoštarić/Foto REUTERS

Kao što je Szimoneta Planeta  predstavnica Mađarske poželjela da Stožice budu u njihovim bojama, tako se i mi nadamo, jer Ljubljana je bliže Hrvatskoj nego Mađarskoj, da će mnogi prijatelji rukometa doći i podržati naše rukometašice - rekao je izbornikZAGREB Nenad Šoštarić, izbornik hrvatskih rukometašica, ovako je prokomentirao ishod ždrijeba za EURO:


– Zadovoljni smo što igramo u Ljubljani. Kao što je Szimoneta Planeta  predstavnica Mađarske poželjela da Stožice budu u njihovim bojama, tako se i mi nadamo, jer Ljubljana je bliže Hrvatskoj nego Mađarskoj, da će mnogi prijatelji rukometa doći i podržati naše rukometašice. Što se tiče skupine, mogu reći da je Norveška apsolutni favorit. One su europske prvakinje i jedna od najboljih reprezentacija svijeta u ovom trenutku. Doživjet će neke male promjene, ali one imaju sustav i ne treba sumnjati da će biti u top izdanju – rekao je Šoštarić pa nastavio:


– Mađarska je promijenila izbornika prije izvjesnog vremena. U kvalifikacijama su bile suverene. Pobijedile su u oba susreta Španjolsku. Vodi ih Vladimir Golovin koji je s većinom tih igračica bio svjetski i europski juniorski prvak. To je „otvorena“ priča. I mi imamo svoje adute u toj utakmici, tim prije jer tamo igraju Tea Pijević i Katarina Ježić. U toj utakmici posebno važan bit će taj tzv. „osmi igrač“, odnosno podrška s tribina. Švicarska je realno najslabija u ovoj skupini. Prošla je na Europsko prvenstvo onog trenutka kad je izbačena Rusija. Imaju svoju akademiju i napreduju iz godine u godinu. Znam ih jer smo s njima igrali u kvalifikacijama za EP 2018. godine. Pobijedili smo u oba susreta, ali u Zagrebu je bilo dosta gusto u jednom trenutku – podsjetio je izbornik i poručio za kraj:
– Jako je bitno tko će doći iz skupine B, ako prođemo dalje, a mi se tome nadamo. Tamo su dvije skandinavske i dvije reprezentacije s prostora bivše države. Svaka utakmica tu će biti na nož , a svaki osvojeni bod zlata vrijedan – kazao je Šoštarić.