Prva liga rukometašica

Crikveničke rukometašice idu po bod(ove) u Sesvete

Igor Duvnjak

RIJEKA Nastavlja se uzbudljiva sezona rukometašica Murvice, prva prvoligaška u povijesti kluba. Crikveničke rukometašice koje su plasmanom u elitni razred te nedavnim ulaskom u četvrtfinale Kupa ostvarile povijesne dosege u povijesti crikveničkog ženskog rukometa saada žele dojuriti do željenog cilja, ostanka u Prvoj ligi. Djevojke trenera Mladena Prskala su nakon odustajanja Zameta od natjecanja u krugu klubova od kojih će jedan preseliti u niži rang, Kirice imaju trenutno bod više od pretposljednjeg Osijeka. U fazi su niza teških utakmica, nakon gostovanja vodećoj Lokomotivi večeras idu trećeplasiranima, Sesvetama Agroproteinki da bi u subotu dočekale prvakinje, Podravku Vegetu. Murvica večeras neće istrčati kompletna na izazovnom gostovanju, nema vanjske pucačice Antonele Kalčić, koja je ozlijedila koljeno, a vrlo vjerojatno neće igrati niti bolesna kružna igračica Ana Debelić.

– S obzirom da je riječ o gostovanju i to vrlo zahtjevnom, teško je nešto prognozirati, no u svakom slučaju mi ćemo pokušati otkinuti koji bod – kaže vratarka Murvice Sara Mandekić.


– Nastojat ćemo doći do boda ili do dva. Domaće su, istina, visoko plasirane, ali u posljednje vrijeme ne djeluju toliko jako te se imamo pravo nečemu nadati. Na žalost, nećemo biti u kompletnom sastavu, ali što se može. Atmosfera u našoj ekipi je dobra, raspoloženje je super, a nadamo se i vjerujemo da ćemo ostati među prvoligašicama.


Utakmica u Sesvetama počinje večeras u 18.45 sati.