ŽRK Zamet

Čeka se odgovor Saveza: Riječke rukometašice još se nadaju Prvoj ligi

Igor Duvnjak

Riječanke su bile vodeće u Drugoj ligi uoči koronavirusa



Rukometašice Zameta su već mjesecima u neugodnom sportskom »čardaku ni na nebu ni na zemlji«, sve uzrokovano nesretnom pandemijom koronavirusa.


Do tada su igračice trenera Igora Marijanovića nanizale svih 16 pobjeda na drugoligaškom zapadu, a onda je viša sila zaustavila prvenstvo šest kola prije kraja kada je izgledalo da Zamećanke nezaustavljivo hrle povratku u Prvu ligu. Posljednje kolo je odigrano još 13. ožujka. Savez je poništio sva natjecanja, slijedom toga ovaj rezultat riječkih rukometašica može ispasti vrijedan kao donedavno vrijedne dionice neke tvrtke koja je u međuvremenu doživjela krah.


Riječki klub je nakon odluke HRS-a uputio dopis zalažući se za svoja prava, ali do danas nije dobio odgovor.




Zamet je sezonu ranije zbog financijskih tegoba naprasno napustio prvoligaško natjecanje, a sada je na putu povratka u elitu naišao na nepredviđene i izgleda nesavladive zapreke.


– U toj situaciji kakva je bila zadržali smo gro ekipe na okupu i napravili odličan rezultat. U Zametu je sada sve posloženo kako treba. U ovom trenutku mislim da bi nam u novoj sezoni bilo lakše zadržati status prvoligašica nego ponoviti ovaj rezultat u Drugoj ligi. Naime, čujemo da su se neki drugoligaši pojačali te ne znamo što nas čeka i kakva će biti situacija – kaže Igor Marijanović, trener Zamećanki.


Osim toga, u igri je i psihološki aspekt, takav ostvareni učinak vrlo lako može ispariti.


– Šteta bi bila da nakon što smo svi dali maksimum od sebe sezona završi na ovakav način. Svi smo lagano nezadovoljni, frustrirani, ali ne možemo napraviti ništa. Čekat ćemo službenu potvrdu Saveza i onda ćemo vidjeti da li ćemo opet pokušati ispočetka ili ćemo, ako se otvori, dobiti priliku u Prvoj ligi – rekao je Marijanović, koji je 3. kolovoza zakazao početak priprema.