Povijesni uspjeh

ANA DEBELIĆ: Ugodno smo iznenadile i same sebe!

Igor Duvnjak

Ana Debelić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Ana Debelić (Murvica)/Foto Arhiva NL

Normalno da razmišljamo o polufinalu Kupa, u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Sve je moguće - kaže rukometašica Murvice



RIJEKA Rukometašice Murvice »iz melodije u melodiju« priređuju ugodne večeri svojim simpatizerima. Igračice trenera Mladena Prskala su najprije ostvarile povijesni uspjeh crikveničkog ženskog rukometa plasmanom u Prvu ligu, a sada su ostvarile novi povijesni doseg kluba plasiravši se u četvrtfinale Kupa. Na putu im je stajao Bjelovar, četvrtoplasirana ekipa ljestvice koja ima više nego dvostruko bodova od Kirica, ali su one na svom parketu iznenadile gostujuće favoritkinje.


– Ugodno smo iznenadile i same sebe. Sada smo u pozitivnom nizu, nastavljamo tako i dalje, trudimo se, ne odustajemo u niti jednoj utakmici pa se dogodi i ovakvo iznenađenje – kaže Ana Debelić, jedno od bitnih imena u ekipi Murvice.


Crikveničanke su izborile prednost do poluvremena od tri gola razlike, sačuvale su je do kraja za konačnih 28:26, rezultat vrijedan četvrtfinala.




– Vodile smo od početka utakmice, čak je u jednom trenutku bilo i pet golova razlike za nas. To nam je bila najveća prednost. Gošće su se pokušavale vraćati, ali mi smo jako dobro igrale obranu, a Sara Mandekić odlično branila. Sve naše cure su se trudile, a suparnička obrana je pucala na svim stranama. Sve pohvale svim našim igračicama, sada je ugodno saznanje da smo ostvarile ovakav uspjeh, plasirale smo se u četvrtfinale Kupa. Čekamo sljedeće suparnice pa… Nikad se ne zna.


Apetit raste jedući, tako i Murvici rastu apetiti, pomišlja se i na plasman u Final Four Kupa, na ulazak u polufinale.


– Normalno da razmišljamo o polufinalu, u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Sve je moguće.


Murvica je u dobrom trenutku forme, no u borbi za ostanak sada ima dvije najvišlje prvoligaške prepreke, gostovanje protv Lokomotive, a onda susret s Podravkom Vegetom. S apsolutnim favoritkinjama će igrati utakmice bez opterećenja.


– Pokušat ćemo se što više uvježbavati, nadamo se da će zaigrati i one koje tijekom prvenstva ne igraju previše. Neka i one osjete Prvu ligu. Idemo bez presinga. Naravno, nećemo se predavati, gubiti sa 20 golova razlike. Dat ćemo sve od sebe, ali Lokomotiva i Podravka Vegeta su klasa iznad svih.